A kis oposszumok kutyatámadás miatt elvesztették anyukájukat: nem akárki lett a nevelőanyjuk

Ezek a kis oposszumok kutyatámadás miatt vesztették el az anyukat. A Rio de Janeiróban élő, kutyaoktatóként dolgozó nő, Stephanie Maldonado azonban rájuk talált, és megmentette őket a pusztulástól.

A sors azonban sokszor nagyon fura dolgokat művel! Bár az oposszum bébiknek egy kutya ölte meg az anyukat, ám az állatkák egy másik kutyustól kaptak segítséget, és benne találtak szerető pótanyára:

Stephanie kutyusa, Pretinha nem nézte tétlenül, ahogy gazdája két-három óránként cumiból eteti az oposszumkölyköket, ő is beszállt a buliba, és hagyja, hogy a kicsik a hátára felmászva a szőrébe kapaszkodjanak.

Azóta elválaszthatatlanok, és a kutyus úgy neveli a kicsi állatkákat, mintha a saját kölykei lennének.

Az oposszumok (Didelphimorphia), vagy ritkán erszényespatkányok, az emlősök (Mammalia) osztályának, azon belül az elevenszülő emlősök (Theria) alosztályának és az erszényesek (Marsupialia) alosztályágának oposszumalakúak rendjét, és az egyetlen abba tartozó családot, az oposszumfélék családját jelenti.

A késő kréta óta ismertek megkövült csontmaradványaik. Az oposszumok hasonlítanak legjobban az ősi erszényesekre, így igazi élő kövületeknek számítanak az emlősök között.

Szerinted is édesek? Akkor ne felejtsd el megosztani!

(Forrás: The Dodo, Wikipedia)