11 rendkívüli ötlet, ami először teljes őrültségnek hangzott, ám végül mégis óriási siker lett!

Az emberiség történelme tele van olyan újításokkal, amiken eleinte nevettek az emberek, de végül zseniálisnak bizonyultak. A Bright Side most összegyűjtött belőlük 11-et.

1. Televízió

A mozgókép nagytávolságra való sugárzását a 20. század elején találták fel, a televízió mégis csak néhány évtizeddel később jelent meg. Miért? Mert egy befektető sem hitt az „élőképes dobozok” kereskedelmi sikerében. 1926-ban Lee de Forest feltaláló így írt róla:

“Bár elméletileg és technikai értelemben a televízió kivitelezhető, kereskedelmileg és financiálisan képtelenség.

1

2. Mobiltelefon

A méhkaptár sejtjeinek ötletén alapuló mobilt telefont (innen az angol neve: cellphone) Martin Cooper fedezte fel. Mindenki azt mondta neki, túl nagy a kockázat.

Ám már az árusítás megkezdésének első napján sorban álltak érte az emberek. Az első készülék 30 telefonszámot tudott eltárolni, egy óráig működött, és 10 órán át kellett tölteni.

2

3. Emotikonok

Az emotikonokat egy amerikai művész, Harvey Ball találta ki 1963-ban. Mindössze 45 dollárt kapott a találmányáért. Néhány évvel később két üzletember, Bernard és Murray Spain levédette és árusítani kezdte a sárga “szmájlikat”, amik több mint 50 millió dollárt hoztak nekik.

3

4. Olcsó szuperszámítógépek

Amikor Haurav Khanna a feketelyukakat tanulmányozta, a laboratóriumának szüksége volt egy drága szuperkomputerre. Gauray mást gondolt: megvett 412 olcsó PlayStation-konzolt, összekötötte őket és másik operációs rendszert installált rájuk. Sokkal erősebbnek és hatékonyabbnak bizonyult, mint méregdrága társai.

4

5. Az egymillió dolláros honlap

2005-ben egy angol diák, Alex Tew pénzt akart szerezni a tanulmányaira. Elindított egy weboldalt, minden egyes pixele egy dollárba került.

Bárki vásárolhatott egy részt a honlapból, hogy rátegye a weboldala linkjét.

Kevesebb mint 6 hónap alatt Alex több mint 1 millió dollárt keresett.

5

6. Összetört Szívek Bár

Egy üzletember a kínai Nanjiang megyében nyitott egy bárt, ahol a frissen szakított emberke nyugodtan elsírhatták bánatukat anélkül, hogy szégyenkezniük kéne. Senki nem hitte, hogy sikere lehet egy ilyen bárnak, de az “Összetört Szívek Bárja” hamarosan a város legnépszerűbb üzlete lett, és manapság számos országban található hasonló.

6

7. A vicces szívószálak

A legenda szerint a kitalálói csak egy gyereket próbáltak rávenni, hogy üdítő helyett szívesebben igyon tejet. Azóta a legkülönbözőbb alakú és színű szívószálak jelentek meg, és gyerektől felnőttig mindenki imádja őket.

7

8. Hullahopp-karika

Sokat kereshet, aki újra feltalálja a kereket. Erre Richard Kerr, a gimnasztikus karika feltalálója a bizonyíték. Bár senki sem hitt a kereskedelmi sikerében, az emberek hosszú sorokban állva igyekeztek megszerezni a saját karikájukat.

8

9. Sebész hangyák

Őseink találták ki ezt a módszert, az időszámításunk előtti első évezredben. Akkoriban nem álltak rendelkezésre eszközök a sebek bevarrására. Ezért hangyákat használtak, amik erős rágóikkal összekapcsolták a sebek szélét. Ez a különös technika egészen a 7. századik népszerű maradt.

9

10. Fekete labdák védik meg a vizet

A Los Angeles-i víztározóban a napfény a klórral és a brómmal reakcióra lépve azzal fenyegetett, hogy rákkeltővé alakítja a vizet. Egy szokatlan döntéssel megtöltötték a víztározót lebegő műanyag labdákkal. A labdák megakadályozták az algák elszaporodását és a víz fölmelegedését (és párolgását), ami hamarosan megtisztult.

10

11. Fidget spinner

2017 legmenőbb játéka a papír szélforgó továbbgondolt változata. Egy fidget spinnereknek szentelt videó appnak 7 milliárd követője van, és a játékból már több milliárd értékben fogyott.

11

Neked is tetszett? Akkor ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)