Már majdnem kidobtam a régi törölközőimet, de a szomszédom elárulta ezt a zseniális trükköt:

Ha nem szellőzik megfelelően a fürdőszoba, vagy nem cseréled, és mosod rendszeresen a törölközőket, akkor bizony hamar kellemetlen szagúak lesznek, és az anyaguk érdes, durva lesz.

Az alábbi módszerek közül bármelyiket is választod, újra puhák, kellemes tapintásúak, és illatosak lesznek a törölközőid.

1.A bolyhos, puha törölközőket nem szükséges mosószerrel mosni, elegendő, ha egy kevés öblítővel átmossuk.

2.Ha mindent kimostunk mosószerrel, akkor állítsuk a mosógépet egy kiegészítő öblítésre, így a lehető legnagyobb mértékben megszabadulhatunk a mosószertől.

3.Soha ne állítsuk maximális fordulatszámra a mosógépet, és kerüljük a víztakarékos programot is. Ne főzzük a törölközőket!

4.Hogyha 30 percre sós vízbe áztatjuk mosás előtt őket, akkor sokkal puhábbak lesznek, főleg, ha régebbi törölközőkről van szó.

5.Szárítsuk a szabad levegőn, a szél, és a napsütés elősegíti a száradás utáni puhaságot.

6.A mosógépbe a törölközők mellé tegyünk egy tiszta teniszlabdát, és akkor puhábbak lesznek a törölközők mosás után.

7.A megszokott ruhaöblítők nem ajánlottak a bolyhos törölközők számára, inkább egy szilikonos öblítőt használjunk, így könnyebben megőrzik a puhaságukat.

8. A színes törölközőket soha ne mossuk együtt a fehér törölközőkkel, mert könnyen előfordulhat, hogy huzamosabb használat után is engedik a színüket.

9.Az új törölközőknél a minőségibb darabokat részesítsük előnyben. Ne az ár legyen az elsődleges szempont a törölköző vásárlásakor. A minőségibb darab tovább őrzi meg puhaságát, és nem is büdösödik be olyan hamar.

10. Soha ne vasaljuk a bolyhos, puha törölközőket. Bár, ez, ha alaposan megnézzük, akkor a címkéjén is láthatjuk, fel van tüntetve.

11. A piszkos törölközőt soha ne tegyük a szennyes kosárba, ha lehet, mossuk ki rögtön. Így elkerülhetjük, hogy bebüdösödjön, és megkérgesedjen.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja.com)