Van egy titkos szoba a repülőgépen, amiről a légitársaság nem akarja, hogy tudjunk!

Az utaskísérők mindig szépek, függetlenül attól, hogy milyen hosszú utat kell megtenniük, mindig frissek, kedvesek kell legyenek. A nők ápoltan, kisminkelve kell megjelenjenek az utasok előtt, a férfiak pedig annyira barnák, mintha úgy születtek volna.

Hosszú órákon át, lábon állva végzik a munkájukat, hiszen állandóan szórólapokat vagy élelmet, parfümöket osztogatnak az utasoknak, de ettől függetlenül, férfiak és nők egyaránt leplezniük kell a kimerültségüket.

Rengeteg a szabályzat, az előírás amelyet követniük kell, mielőtt egy légiutas-kísérő pár percig leülhet. A közhiedelemmel ellentétben az utasszállító repülőgépnek a személyzete nem csak arra van, hogy egy hideg italt töltsön az utasoknak. Rengeteg képzésen vesznek részt: elsősegélynyújtás, biztonság, kényszerleszállás, túsz helyzetek, túlélés, defibrillálás és ami nagyon fontos, hogy arcukon mindig mosoly kell lennie.

Vessünk egy pillantást, a színfalak mögé, hogy mi történik az utaskísérőkkel, miközben utazunk. Legközelebb talán mi is mosolyogni fogunk nekik és kedvesen megköszönjük, amikor kiszolgálnak, mert megérdemlik!

A légitársaság személyzete rendelkezik egy ilyen kis, vékony matracokkal ellátott helyiséggel ahol szundíthatnak egy kicsit. Amint látható, ez a helyiség nagyon kicsi.

t1

Csupán egy függöny választja el a munkatársakat egymástól. Látható, hogy az ablakok is milyen kicsik.

t2

Igen, ezen a helyen alszik a személyzet. Képzeld el, amikor valaki horkol.

Ez a helyiség általában a pilótafülke fölött helyeszkedik el. Azonban senki sem használhatja, csak miután az összes munkáját befejezték.

t4

Lehet, hogy sokan gondolkoztak már azon, hogy minek van egy plusz ajtó a fürdőszoba mellett. Ez az ajtó vezet fel ebbe a fülkébe.

t5

Ne próbálj meg bejutni ide, mivel hozzáférési kódra van szükséged, ahhoz, hogy áthaladjál.

t6

Egyes repülőgépeken nincs is lépcsőház, hanem csak egy ajtót kell lenyitni és ott kell felmászni.

t7

Ezen a képen az utaskísérők együtt teáznak és pihennek egy Boeing 777-es repülőgépen. Nemrég egy légiszemélyzet bevallotta, hogy szeretik, ha az utasok ajándékoznak számukra valamilyen magazint.

t9

Láthatjuk, hogy miért. Ez egy remek alkalom, hogy ők is megnézzék, mi történik a világban. A pilótáknak külön hálószobájuk van!

t10

Minden gépen van egy titkos szoba. A légitársaság nem szeretni, hogy az utasok tudjanak erről a szobáról. A pilóták ágya nagyobbak az utaskísérőkénél. Ez természetes, hiszen nekik szükségük van arra, hogy kipihentek legyenek.

t11

A repülőgép bármely sarkában szigorúan tilos a dohányzás!

t12

Az ágyak mellett van egy hely, ahol a magazinokat tarthatják.

t13

Nem minden repülőgépen egyforma ez a pihenőhely. Például ez kanadai légitársaságé, mégpedig egy Boeing 787-es.

t14

Ez pedig egy amerikai légitársaság gépe, egy Boeing 773-as, amely több kényelmet nyújt, mint a másik. Az elrendezése egy tengeralattjáróhoz hasonlít.

t15

Ha elhúzzák a függönyt, akkor egymással beszélgethetnek és kikapcsolódhatnak egy kicsit.

t16

t15

Ha jó a csapat, akkor élvezetes dolog utaskísérőnek lenni.

t18

Az utaskíséről és a hatóság is vészhelyzetben azonnal kapcsolatba tud lépni a pilótával. A pilóták megbíznak a személyzetben, akik azonnal értesítik őket, ha valaki gyanúsan viselkedik, hogy nehogy eltérítsék a repülőgépet.

t19

Nem szeretik az ilyen embereket, akik ilyen káoszt hagynak maguk után. Az utaskísérőket azért fizetik, hogy kellemes tapasztalatuk legyen az utasoknak, nem azért, hogy takarítsanak utánuk.

t20

Amikor már annyira fáradtak, hogy nem képesek felmenni az emeletre, akkor egyszerűen leülnek a pilótafülke végébe és alszanak néhány percet.

t21

Oszd meg, hogy mások is láthassák! 

(Forrás: buzzblog.eu)