12 ötletes mikrós trükk, ami percek alatt megkönnyíti az életed

A legtöbb családnak van mikrohullámú sütője, még, ha nem is használja napi rendszerességgel, de vészhelyzetben pillanatok alatt meg lehet melegíteni benne az ebédet. Olyan trükköket mutatunk, hogy ezentúl te is imádni fogod a mikrót!

1.Hagymavágás könnyek nélkül

Tedd 1-2 percre a hagymát a mikróba, és csak azután kezd el vágni, így elkerülheted azt, hogy patakokban csorogjon a könnyed aprítás közben.

2.Száraz kenyér “felfrissítése”

Csavard a száraz kenyeret egy nedves konyharuhába, és tedd be a mikróba 15-20 másodpercre. A kenyér olyan lesz, mint őj korában.

3.Több citromlé

A citromból sokkal több levet tudsz kifacsarni, ha előbb 15 másodpercre beteszed a mikróba.

4.Fűszerek erőteljesebb illata

Ha egy ideje meg voltak bontva a szekrényben a fűszernövényes tasakok, és már nem olyan erőteljes az illatuk, tedd 10 másodpercre a mikróba őket, és újra erős illatuk lesz.

5.Zöldségek, és gyümölcsök hámozása

Hámozás előtt tedd a zöldséget, vagy a gyümölcsöt 30 másodpercre a mikróba, mikor kivetted, hagyd kissé kihűlni. Így sokkal könnyebben meg fogod tudni hámozni őket.

6.Jégkrém felmelegítése

Ha nem akarod a gyereknek jéghidegen adni a fagylaltot, tedd 1-2 másodpercre a mikróba. Ettől még nem fog elolvadni, de egy kicsit felmelegszik.

7.Fokhagyma tisztítás

Könnyebben meg tudsz szabadulni a fokhagyma héjától, ha előzőleg 15 másodpercre beteszed a mikróba. Ezután már gyerekjáték a fokhagymapucolás.

8.Gyógynövények szárítása

A frissen szedett fűszernövényt csomagold papírba, majd tedd a mikróba 3-4 percre. Ha nem száradt meg teljesen ezalatt, még tedd vissza pár percre.

9.Csokiolvasztás

Nem kell gőzfürdőben olvasztanod a csokit, ha van mikróhullámú sütőd. Tedd egy mikróbarát edénybe a csokit, és 15 másodpercre tedd be a hűtőbe.

10. Könnyebben megpuhul a bab

Nem kell egész éjszakán keresztül vízben áztatnod a babot, ha van mikród. Tedd egy tálba, önts rá annyi vizet, hogy ellepje, adj hozzá egy csipet szódabikarbónát, és 10 percre tedd a mikróba.

11.Megcukrosodott méz

Tedd 2 percre a megcukrosodott mézet a mikróba, és utána újra folyékony állagú lesz, kenhetőbb lesz.

12.Dió, mandula pörkölés

Tedd 2-3 percre a mandulát, kesudiót, diót, vagy bármilyen olajos magvat a mikróba, és így könnyen megpiríthatod.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja.com)