2 hozzávaló kell csak, és törölköződ olyan puha és illatos lesz, akár az új

A törölközőket maximum két hetente ki kell mosni, de, ha nem tudnak eléggé kiszáradni, vagy nedves helyen tároljuk őket két használat között, akkor akár hetente is kimoshatjuk. Mossuk magas hőfokon, és szárítsuk a napon, így még fertőtlenítjük is közben.

Az sem egészséges, ha a mosószer nem jön ki rendesen a törölközőből, hiszen az majd a bőrünkön keresztül mind be fog jutni a szervezetünkbe. Próbáljunk minél természetesebb megoldást keresni a törölközők tisztítására.

A szódabikarbóna és az ecet tökéletes páros lehet ahhoz, hogy megtisztítsuk, és fertőtlenítsük a törölközőinket. A szódabikarbóna lekörözi a bolti tisztítószereket, fehérít, tisztít, és megszabadít a baktériumoktól is. Ezenkívül semlegesíti a szagokat, és a legmakacsabb foltokat is. Az ecet eltávolítja a kellemetlen szagokat, szennyeződéseket, és puhává varázsolja a törölközőket. Nem kell aggódni azért, hogy megmarad a szaga, ugyanis, ha friss levegőn, napon szárítjuk, gyorsan elillan.

Hozzávalók:

  • 1 csésze (250 ml) ecet
  • ½ csésze (50 gramm szódabikarbóna)

Alkalmazás:

Tegyük a törölközőket a mosógépbe, töltsük fel forró vízzel, majd adjuk hozzá az ecetet. Miután kinyomta a gép a vizet, állítsuk meg, töltsük fel újra forró vízzel, és adjuk hozzá a szódabikarbónát. Ha végzett a gép a mosással, terítsük napos, jól szellőző helyre a törölközőket.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)