A Barátok közt egykori Tónija, Dósa Mátyás káprázatosan énekli Presser Gábor legendás dalát

Az 1987-ben született Dósa Mátyás első szerepét a Hello Dollyban kapta, Hernádi Judit kisinasaként. Ezt követően két évig a Muzsika hangja című musicalben Kurt szerepét alakította.

Tízéves korában megkapta Nyilas Misi szerepét, bekerült egy csodálatos, családias csapatba. Imádta a József Attila Színházat, az ottani légkört, a felnőttekre példaképként tekintett.

Életében nagy fordulatot jelent, hogy beválasztották a Barátok közt című tv-sorozatba. Így a tanulmányai háttérbe szorultak, és később magántanár segítségével végezte el a középiskolát. Tóni szerepét 4 és fél évig alakította, szerette, amit csinált. Nagyon kevés ideje maradt a színjátszásra. Közben a Veszprémi DAL-VIA-DAL nemzetközi énekversenyen első díjat nyert.

Egyre jobban hiányzott neki a színpad, az „élesben” való játék, ezért kilépett a sorozatból. Tudta, hogy nehéz döntés, de vállalta érte a felelősséget.

Dósa Mátyás nem bánta meg, hogy otthagyta a Barátok köztöt, és a színházra koncentrált. Leköltözött Szolnokra, ahol remek színművészekkel és rendezőkkel dolgozhatott együtt, legalább ötven szerep van már a háta mögött.

Kiváló hangja van, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy gyönyörűen énekli Presser Gábor és Sztevanovity Dusán legendás dalát, a Fényév távolságot:

Oszd meg, hogy mások is láthassák, hallhassák!