A forró víz és a dörzsölés nem megoldás: így mosd a kasmír, gyapjú és kötött holmijaidat

A forró víz, és a dörzsölés a legnagyobb ellensége a kasmír, és a puha gyapjú ruhadaraboknak. Nemcsak összemennek, de teljesen össze is keményednek. Biztosan ismerjük a nemez anyagot, a pont olyan lesz a puha pulóverünkből, ha kézzel elkezdjük dörzsölni a forró vízben.

Válasszunk egy olyan mosószert, amely a finomabb ruhadarabokhoz, kasmírhoz, selyemhez ajánlott, hiszen ez jobban kíméli az anyagot. Ha mégis géppel mosnánk, akkor mindenképp egy erősen kímélő programot válasszunk, ami a selyem, és kasmír anyagok mosásához ajánlott.

Milyen mosószert válasszunk?

A selyemhez és szaténhoz hasonlóan a kasmírt és a gyapjút is külön mosószerrel kel tisztítani. A hagyományosan használt mosószer túl durva lehet számára, és csak roncsolni fogja. A speciális mosószer növeli a szálak rugalmasságát, így megakadályozza, hogy mosás közben eldeformálódjon az anyag.

Hogyan szárítsuk?

Miután a mosási program befejeződött eltávolíthatjuk a fölösleges vizet úgy, hogy egy törölközővel kinyomkodjuk az anyagból. Majd tegyük egy szárítóra, de ne csíptessük meg, mert megmarad a nyoma. Arra is vigyázzunk, hogy egyenletesen, és ne lógjon le túl nagy rész a kötélről, mert elnyúlhat.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)