A kutyák hat legjellemzőbb testbeszéde: ezt üzeni ha a lábadnak dől, a hátán fekszik vagy ajándékot hoz neked

A kutyák hat legjellemzőbb testbeszédét vizsgáltuk most meg, mindegyiknek megvan a maga jelentése. Nézzük is meg őket egyenként:

1. Ajándékot hoz neked

Ezt azért csinálja, hogy megmutassa, milyen ügyes. Ne várj tőle semmi nagy dolgot, hanem inkább apróbb tárgyakat, mint pl. ágak, egy labdát vagy egy játékot.

2. Elfoglalja az ágyad

Pihenni szeretne. Az ágyad olyan illatú mint Te vagy, ezért a kutyák ott biztonságban érzik magukat.

3. A lábadhoz fekszik

Azt jelenti, hogy az az ő területe és Te is a falka tagja vagy. Ha azt szeretnéd, hogy egy idegen helyen a kutyád biztonságban érezze magát, engedd meg, hogy a lábadhoz feküdjön.

4. A hátán fekszik

Ez kutyától függ, néhányan azért csinálják mert egyszerűen jól esik nekik, vagy éppen játszani akarnak. Egyesek szerint ez egy olyan szokás, amit a farkasoktól örököltek.

5. A lábadnak dől

Azt jelenti, hogy biztonságban érzi magát melletted. Abban a pillanatban nemcsak egy biztonságos helyre van szüksége, hanem figyelemre is. Ilyenkor a kutyád láthatatlan szeretne lenni. Gyakran látjuk ezt a jelenséget a bántalmazott kutyáknál. Jó ötlet az ilyen kutyával óvatosan, gyengéden bánni vagy békén hagyni őt.

6. Összerágja a kanapét

Biztos előfordult már az, hogy hazamentél egyik nap és láttad, hogy a kutya valamit megrágott vagy tönkretett. Ha nem vagy otthon, a kutya ezt félelemként élheti meg, nem tudja mit tegyen ilyenkor és valamit megrág vagy szétszed. Nem azért tesz ilyet, mert unatkozik.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!