A mosogatáson kívül tíz szuper dologra is használhatod otthonodban a mosogatószert

Ha te is a kísérletezős emberek közé tartozol, próbáld ki, hogy mi mindenre jó még a mosogatáson kívül. Tíz nagyon jó ötletet mutatunk.

  1. Eltávolíthatod vele a szőnyegről, kárpitról a foltokat

egy evőkanál folyadékot keverj el egy kevés meleg vízzel, kend rá a foltra, hagyd egy keveset állni, majd egy tiszta ruhával, és hideg vízzel dörzsöld át.

  1. Hajkefék és fésűk tisztítására

a zsíros lerakódást könnyedén el tudod távolítani pár csepp mosogatószer segítségével

  1. Ruha mosásra

ha éppen elfogyott a mosószer, akkor nyugodtan a kézzel mosható ruhák tisztítására alkalmazhatunk mosogatószert. Tegyük egy mosdótálba a ruhákat, és mossuk át bő vízzel, pár csepp mosogatószerrel.

  1. Rovar-és szúnyogölőként

egy kis tálba töltsünk almaecetet, és adjunk hozzá pár csepp mosogatószert. Rászállnak, és szépen belefulladnak, így többé nem szívják majd a vérünk.

  1. Zsíros foltok ellen

ha ruhánkra valamilyen zsíros étel pottyant, tegyünk rá egy csepp mosogatószert, hagyjuk állni egy keveset, majd öblítsük ki

  1. Ékszerek fényesítésére

egy kis edénybe keverjünk el szénsavas vízzel mosogatószert, áztassuk bele ékszereinket, majd egy puha rongy vagy régi fogkefe segítségével töröljük át őket.

  1. Konyha és fürdőszobai padló tisztítására

egy vödör meleg vízhez adjunk két evőkanál mosogatószert, majd ezzel mossuk át alaposan a padlót

  1. Kerti bútorok tisztítására

egy csésze vagy egy kisebb tál meleg vízben keverjünk el mosogatószert, spricceljük be vele a kerti bútorokat, majd töröljük át alaposan

  1. Konyha szekrény tisztítására

alaposan töröljük át a zsírosabb konyhai bútorokat, főzőlapot, hűtőszekrényt, de akár a mosogatógépet is egy kis tálkába mártott mosogatószeres, vizes szivaccsal

  1. Olajfoltok eltávolítása a betonból

ha a gépkocsifeljáró állandóan tele van zsíros olajfoltokkal, tegyünk rá pár csepp mosogatószert, hagyjuk állni néhány óra hosszát, majd egy erős kefével dörzsöljük át.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja.com)