A muskátlid erre az öt létfontosságú dologra vágyik: ha megkapja őket, csodásan meghálálja

Jobb, ha a kicsit drágább, de öregebb palántákat részesíted előnyben, ugyanis ezek ellenállóbbak, és jobban fejlődnek.

Erre van szüksége a muskátlinak:

Fény

A legfontosabb a fény számára, árnyékos helyen levelei élénkzöldek lesznek, felnyúlnak, és virágozni is kevesebbet fog. Legalább fél nap süsse a Nap, akkor fog megfelelően virágozni.

Meleg

Ne is reménykedjünk, hogy hidegben megmarad a muskátlik. Szépen át lehet teleltetni, de a fagypont alatti hőmérsékletből menekítsük pincébe, napos előszobába.

Víz

Nem egy vízigényes növény, de, ha sok virágot akarunk, akkor a kánikulában naponta kétszer is meg kell öntözni. Kor reggel, vagy késő este kell öntözni, lehetőleg a levelére ne jusson víz. Vigyázzunk arra is, hogy jó vízáteresztésű edénybe ültessük, mert a pangó vízben berothad.

Talaj

Tavasszal az átteleltetett muskátlikat új földbe kell ültetni. Válasszunk kifejezetten muskátlinak összeállított földkeveréket, mert az jobban megtartja a tápanyagokat.

Tápozás

Ültetés után hetente egyszer kell tápozni, csak akkor fog nagyon szépen virágozni. A táprudakból kéthetente egyet kell beszúrni a földbe. De választhatunk földbe szúrható tápanyag adagolót is, ezzel hosszabb időre meg lesz oldva a tápozás.

Az elnyílott virágokat mindig le kell csípni, ezzel serkentjük, hogy újravirágozzon. Tehetünk a földjére kávézaccot, tojáshéjat, de ha megmaradt egy csésze tea azt is nyugodtan ráönthetjük.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)