A Szombat Esti Láz jóképű táncosát, Angyal Andrást mindenki szerette: új videójából kiderül, hogy néz ki most

A Szombat esti láz című táncos showműsor és verseny hatalmas népszerűségnek örvendett. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy öt évadot is forgattak belőle. A műsorból nemcsak a közismert, versengő hírességekre emlékszünk vissza szívesen, hanem az őket segítő profi táncosokra is.

A fiúk közül a legnépszerűbb profi táncos kétségkívül Angyal András volt, aki mind az öt szériában szerepelt. Mióta nem láthatjuk a műsorban, kevesebbet hallunk róla. Először is idézzük fel pályájának fontosabb állomásait:

1994 óta foglalkozik versenytánccal. Keleti Andrea tánciskolájában kezdett el tanulni, majd 1995-ben volt az első versenye Telek Szilviával, aki utána még 7 évig (2002) volt társa a parketton. Számos országos bajnokságot, Budapest bajnokságot megnyert együtt a páros. 1999-ben elnyerték a Magyar Köztársasági Kupát, ami a magyar ranglistavezető pozíciójuk után járt.

Angyal a Magyar Táncművészeti Főiskolára 2000-ben sikeres felvételi után került be. 2001-ben a Tíztánc Magyar Bajnokságon második helyezést értek el, és a Standard Magyar Bajnokságon pedig harmadikok voltak. Ez az év partnerváltást is hozott András számára, s egy rövid ideig Váradi Martina lett a párja. Ez a felállás azonban nem volt hosszú életű, de a táncos ez idő alatt ismerkedett meg a modern táncokkal (art jazz) és a balettel.

2002-2004 között Németországban, Berlinben élt, ahol a táncvilág világszínvonalú edzőitől, tanáraitól tanulhatott. Ebben az időben is magyar színekben indult a hazai ranglistákon és bajnokságokon. Edzői Franco Formica és Janet Marmulla voltak, párja pedig Goldberg Emília.

Mikor hazatért, 2004-ben Südi Iringóval folytatta a táncot. Vele számos hazai ranglista versenyen és kupán indultak el. Ezek mellett nemzetközi versenyeken is döntős eredményeket ért el a páros.

Angyal András a mai napig sem pihen és sikert sikerre halmoz. Kiváló formában van, és vonzó, sármos külseje szinte semmit sem változott, és a tánctudása sem kopott meg. Ebben a néhány hete készült videóban a Fever Dance Group tagjaként a diszkótánc rejtelmeibe avatja be a nézőt:

Oszd meg, hogy mások is láthassák! 

(Adatok forrása: Wikipedia)