A szomszédom egy hordóba ültetett virágokat: annyira tetszett, hogy hazarohantam és én is így tettem

Külföldön nagyon elterjedt a minikert készítése, mert kevés helyet foglal és könnyű rendben tartani. Mivel a minikert méretei kicsik, ezért bárhol elhelyezhetőek, az ablakpárkányon, a szekrényen, így ha kis lakásban élsz, vagy nincs udvarod, akkor is lehet saját kerted. Egy ilyen alkotás hangulatossá teszi a lakást.

Hogyan készítsünk elragadó minikertet

A legfontosabb tényező a minikert elkészítésénél az, hogy lássunk valami csodálatosat a kisebb dolgokban. A legegyszerűbb dolgokat felhasználva elkészíthetjük, pl. egy kisebb hordóban is kialakíthatjuk, de használhatunk cserepet, vagy bármilyen más tárgyat. A minikert elkészítéséhez csak egy kis kreativitás szükséges.

1. Egy kisebb hordóban kialakított minikert aranyos kis házakkal díszítve.

2. Csak a fantáziánk szabhat határokat a minikert megalkotásában, a gyerekek is szívesen részt vesznek a munkában.

3. Akinek még nincs tapasztalata egy ilyen kert elkészítésében, azok ihletet meríthetnek a következő fotóból. Ne feledjétek a minikert elkészítéséhez bármilyen dolgot felhasználhattok, amit az otthonotokban találtok.

4. A következő egy meséből kölcsönzött részlet, egy kisebb hordóban elhelyezve.

5. A következő fotón látható minikert elkészítéséhez csak néhány jégkrémes pálcikára lesz szükségetek és egy kicsi babára, amely a pálcikákból elkészített padon ül.

6. Egy teáskészlet darabjait használták fel ehhez a kerthez.

7. Csak képzelőerőre van szükségünk, hogy ilyen varázslatos hangulatú minikertet alkossunk.

8. Egy minikert létrehozása az udvarunkban álló fa tövénél. Fantasztikus ötlet, olyan mintha egy másik világból származna.

9. A minikert mindig békét és harmóniát sugároz és az otthonunk bármelyik részén elhelyezhető, mert a zöld szín a frissességet jelképezi.

A minikertbe kerülő apró dolgok mindenkit elkápráztatnak. Felhasználhatjuk az otthonunkban található apró tárgyakat, vagy készíthetünk néhány apró kiegészítőt, de vásárolhatunk is apróságokat. A minikerthez szükséges padok, asztalkák, bábuk és még rengeteg más kiegészítő megvásárolható a nagyobb boltokban.

Oszd meg, hogy mások is láthassák! 

(Forrás: bidista)