A vízen kívül csupán ez a három olcsó összetevő kell a remek házi öblítőhöz

Szakértők szerint a kereskedelemben kapható öblítők nagy része számos allergén összetevőt és vegyi anyagot tartalmaz. A régi mondás úgy tartja, hogy „ha nem ennéd meg, akkor a bőrödre se kend” – vagyis ne érintkezzen a bőrfelületeddel, hiszen így is épp olyan káros.

A vegyi anyagok a bőrön keresztül bejutnak a szervezetbe, és hosszú távon súlyos következményeket okozhatnak. A hozzájuk adott illatanyagok, a ftalátok, bizonyos felmérések szerint hormonelváltozásokat okoznak. Az öblítők egészségünkre és környezetünkre is káros hatással vannak.

Készítsük el otthon a teljes természetes, környezet- és egészségbarát változatát a bolti öblítőnek. A hozzávalók könnyen beszerezhetőek, és ráadásul kevés pénzbe kerülnek.

Hozzávalók:

  • 10 gramm szódabikarbóna
  • 150-200 ml forróvíz
  • 800 ml almaecet
  • 20 csepp illóolaj, ízlés szerint

Elkészítés:

Szükségünk lesz egy nagyméretű, 3-6 literes tartályra, mivel a reakciók miatt megváltozhat az összetevők térfogata. Először keverjük össze a szódabikarbónát a vízzel és az almaecettel, majd kavargassuk, amíg a buborékképződés enyhül. Ezután töltsük bele egy műanyagflakonba, majd adjuk hozzá az illóolajat, és jól rázzuk össze.

Az öblítőt minden használat előtt rázzuk össze, és négy evőkanállal tegyünk belőle a mosógép öblítő rekeszébe.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás)