Egy edénybe tette a hagymahéjat, és vizet öntött rá: amióta ezzel táplálja növényeit, úgy nőnek, mint a parancsolat

Rengeteg étel szinte elképzelhetetlen hagyma nélkül. Azonban ez a közkedvelt növény nagyon sok minden másra is jó, így példának okáért gyógynövényként is rendkívül nagy segítségünkre lehet:

Olyan vegyületek és illóolajok található benne, amelyek rendkívül hasznosak az emberi szervezet számára. Azonban nemcsak az ember, de más élőlények is sokat profitálhatnak a “fogyasztásából”.

Így többek között növényeinknek is érdemes adnunk egy hagymából készített, olcsó tápoldatot, amelynek hatására sokkal egészségesebbek, zöldebbek, üdébbek lesznek és gyorsabban fognak növekedni.

Nem túlzottan bonyolult elkészíteni. Az alábbiakra lesz szükségünk: egyszerűen egy tálba helyezzük a hagyma héját, ráöntünk egy liter vizet, és éjszakára lefedjük. Reggel leszűrjük a vizet, és a folyadékot mint tápoldatot eltesszük magunknak.

Hetente egyszer pedig meg locsoljuk vele a növényeket, amíg csak van belőle. Ha elfogyott, egyszerűen és olcsón újat készíthetünk. A videó képszerűen illusztrálja, mi a teendő, és azt is látni, hogy ezekkel a kis növényekkel mennyire jót tesz a tápoldat alkalmazása:

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudnodkell)