Mindenki ezen a fejtörőn pörög, te is tedd próbára magad: melyik szám illik a kérdőjel helyére

Hoztunk nektek egy újabb fejtörőt, ami kicsit megmozgatja az agytekervényeiteket! Ezúttal nem észrevenni kell egy jól elbújt állatot vagy leleplezni egy átlagosnak tűnő kép furcsaságát.

Itt most számolnotok kell, de ne aggódjatok nem lesz túl nehéz, és jó lesz majd a sikerélmény, amikor megfejtitek! Annyit elöljáróban azért elárulunk, hogy van benne egy kis turpisság is. A feladvány egyszerű? Milyen szám illik a kérdőjel helyére?

(Kép forrása: Test 4 Exams)

Mint látható, az egyenletekben szorzás, összeadás és kivonás is van, és első lépésként arra kell rájönnötök, hogy a különböző madarak mennyit érnek. Vigyázzatok, a harmadik sorban egyszerre három fehér madár is van.

No, megvan a megoldás? Ha elfáradtál, és nincs kedved törni a fejed, akkor görgess egy picit lejjebb, ott eláruljuk a

M

E

G

O

L

D

Á

S

T

Szóval: A rózsaszín madár 4-et ér, erre így jöhetsz rá: az első sorban a szorzással kezdünk, 4×4=16, ehhez adunk hozzá 1-et. A kék madár értéke: 3. A fehér madár már egy picit trükkösebb, hiszen a harmadik sorban három szerepel egyszerre, így hárman érnek 6-ot. Mivel a legutolsó sorban csak egy ilyen madarat látunk, így ő 2-őt ér. Ez volt itt a turpisság, amire figyelned kellett! A helyes műveleti sorrend az, hogy ha kivonás és összeadás van csak egy sorban, akkor balról jobbra haladunk, és ezt nem cserélhetjük fel, így jön ki végül a 3-as szám eredménynek (4-3+2).

Tehát a helyes válasz: 3

Oszd meg, hogy mások is játszhassanak egy jót!