Nincs még egy ilyen szép tó Európában: itt van hazánkban, olcsón pihenhetsz egy festői szépségű helyen

Most, hogy a fertőzésveszély miatt egyre többen választják a belföldi nyaralás lehetőségét, biztos sokan örülnek majd a most következő tippnek:

Az Arlói-tó és a tavat körbevevő táj Borsod Abaúj Zemplén megye egyik legszebb tája! A tó úgy keletkezett, hogy a hegy alatti bányajáratok miatt a a hegyoldal megcsúszott és a suvadás eltorlaszolta a patak útját.

A mintegy 10 hektáros tó a környék horgászparadicsoma, a a tó felett magasodó hegy természetjárók kedvelt célpontja, ahonnét, a tó körüli táj szépségében gyönyörködhetünk, a Bükk is látható.

A Suvadás-liget neve egy geológiai kifejezésből ered, a suvadás ugyanis egyszerűen földcsuszamlást jelent, az Arlói-tó pedig épp egy ilyen földcsuszamlás révén keletkezett.

Ez adja a hely különlegességét is, ugyanis egész Európában összesen két ilyen tó van: az Arlói, meg az erdélyi Gyilkos-tó.

Arló község Borsod-Abaúj-Zemplén megye nyugati részén a Hódos-patak völgyében fekszik.

Fő nevezetessége a tó, mely a 338 méter magas Csahó-hegy déli oldalának megcsúszása következtében keletkezett.

Egy 300 méternél is hosszabb 50-60 méteres függőleges szakadásfal mentén csúszott meg az a homoktömeg, amely elzárta a Szohony-patak völgyét.

Annak vize így feltöltötte a kialakult mélyedést, létrehozva ezzel a páratlan szépségű Arlói-tavat. A tó partján napjainkra pihenőházak és horgásztanyák sora épült fel.

A videó láttán mi biztosan fel fogjuk keresni idén ezt a csodálatos tavat és környékét:

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!