A ló épp megszüli csikóját, aztán a gazda felfigyel egy szokatlan jelre: rögtön szalad is a kameráért

Jenni és Guy nagyon örültek, hogy szeretett lovuk Treliver D’Aquitaine (vagy más néven Daisy) vemhes lett. Daisy már  7 nappal túl volt a kijelölt napon de aztán végre elérkezett a szülés ideje.

Gyorsan be is mentek az istállóba és még éppen időben érkeztek. Látták, amint megszületik a kiscsikó, Don Quixote. De aztán azon kezdtek el gondolkodni, hogy a csikó elég kicsi ahhoz képest, hogy az anyának mekkora pocakja van.

De teljesen lekötötte őket az újszülött csikó úgyhogy nem is foglalkoztak már ezzel a gondolattal. Azt nézték, hogy Don Quixote mikor fog felállni amikor Jenni észrevette, hogy az anyával nincs minden rendben.

Odament hozzá és akkor meglátott néhány lábat, ekkor értette meg, hogy a kiscsikónak ikertestvére születik.

“Gyorsan szóltam Guy-nak, hogy segítsen kihúzni a kiscsikót és lélegzetünket visszafojtva figyeltük, hogy él-e a csikó. De minden rendben volt, a csikó élt és virult!” – mesélte Jenni.

A másodszülött csikó harántfekvésű volt ezért kellett segíteni az anyának a szülésnél. De megszületése után ő is azonnal fel akart állni.

Őt Duett-nek neveték el, igaz, hogy kisebb és gyengébb volt elsőszülött testvérénél, azonnal megmutatta, hogy őt is kemény fából faragták.

-Mikor egy új ló kerül a közelükben, azonnal Daiy-hez szaladnak védelemért, senki sem jöhet a közelükbe, -meséi Jenni.

Tetszett? Akkor ne felejtsd el megosztani!