Guruló otthont tervezett magának a középiskolás: lefilmezték kívül-belül, a környékbeliek a csodájára járnak

A jó az egészben az, hogy nem helyhez kötött, hanem oda gurul vele ahová csak akar, hiszen az otthon kerekeken áll. Austin Hay szülei kertjében egy 12 négyzetméteres házat alkotott.

Álmai otthonának megépítéséhez először egy utánfutót vásárolt 2 ezer dollárért (400 ezer forint kb.), majd erre húzta fel guruló otthonát.

A kész ház kb. 12 ezer dollárba került (2, 5 millió forint). A pénzt ráadásul Austin kereste meg a ház felépítéséhez, hiszen tervei véghezviteléhez egy nyári táborban és egy snack bárban dolgozott.

Egy kész mobilház duplájába került volna, így Austin sokat spórolt azzal, hogy ő maga állította össze a házát. Sokat segítettek barátai és szülei is, ugyanis sok hulladék anyaggal támogatták, hogy Austin megépíthesse a házát.

haz2

haz3

haz4

15 éves korában karácsonyra egy gáztűzhelyet kapott, így ezt boldogan hasznosította új lakásában. A fiú faipari iskolába járt, így méltán állítja, hogy egy ilyen házat, kis kézügyességgel és kitartással bárki fel tud építeni.

haz5

haz7

Tervei szerint magával viszi a főiskolára is a házat, így nem kell majd albérletre költenie. A ház teljesen funkcionális és lakható, van fürdője, konyhája, komposztáló vécéje, jól elférnek benne a cuccai, sőt, ha vendéget fogad kihúzható ágya is van.

Videón is beleshetünk a csodálatos kis otthonba:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: twice.hu)