Ha szeretnéd, hogy a te petúniád is ilyen csodás és dús virágokat hozzanak, ezt a hat szabályt kell betartanod

Ha szeretnéd, hogy boldog és egészséges fényében tündököljön és szebbnél szebb virágaival örvendeztesse meg otthonodat a petúnia, akkor érdemes ezekre az alapvető dolgokra odafigyelned a gondozása során:

1. Gyakori locsolás

Érdemes naponta kétszer is meglocsolnod, ha azt szeretnéd, hogy ontsa a virágait. A legalkalmasabb időpontok erre a kora reggeli és a késő esti órák.

2. Adj neki esővizet

Ahogy minden növény, a petúnia is az esővizet kedveli a legjobban. Ha van lehetőséged, akkor rendszeresen gyűjts neki esővizet, ha nincs, akkor is inkább állott vízzel locsold, ne pedig friss csapvízzel.

3. Tápoldat

Mivel intenzíven nő, ezért nagyon hamar elfogyasztja a földjében lévő tápanyagokat. Jó, ha akár heti 2 alkalommal is adsz neki tápoldatot vagy táprudat.

4. Távolítsd el a száraz részeket

Ha vannak rajta olyan virágok, amelyek már elszáradtak és barnultak, akkor azoktól jobb, ha megszabadítod a petúniákat, mert csak gátolják őket a megfelelő fejlődésben és nem is mutatnak jól a szép szirmok között.

5. Forgasd a cserepet

A petúnia imádja a napfényt, így mindig tedd olyan helyre, ahol a nap legnagyobb részében érik őt a sugarak. Ugyanakkor arra is figyelj oda, hogy időnként megforgasd a cserepet, így rendszeresen mindegyik virágot érheti fény, ha esetleg egyesek kissé árnyékosabb részen lennének.

6. Védd meg őket a viharoktól

Nem elég, hogy a kiválasztott helye fényes legyen, olyannak kell lennie, ahol a virágok nem sérülnek olyan könnyedén, ha nagyobb szél vagy vihar kerekedik. Ha mégsem olyan helyen tartod, akkor azonnal menekítsd meg őket, ha komolyabbra fordul az időjárás.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)