Hozták a számlát, a srác pedig fontos dolgot kért a pincértől: a lány úgy viharzott el, mint egy fúria

Egy fiatal pár sétálni indult, séta közben odalépett hozzájuk egy férfi, aki úgy nézett ki mint egy hajléktalan, majd pénzt kért tőlük ételre. A barátomnál nem volt aprópénz így adott neki 1000 forintot. Az ismeretlen férfi nagyon megörült elvette a kapott pénzt és már ment is élelmet vásárolni.

Ezzel a gesztussal a barátom fel akarta hívni magára a lány figyelmét, de Ágnesnek ez egyáltalán nem tetszett, csúnyán nézett a barátomra, mert szerinte a mai világban nem kell pénzt adni az utcán élő embereknek. Nekik is dolgozniuk kellene, pénzt kellene keresniük, nem minket kellene zaklatniuk a problémájukkal. Mi dolgozunk, mondta Ágnes ők meg élősködnek rajtunk.

A barátom elgondolkodott, az elején azt gondolta, hogy a munkahelyi problémák zavarták meg ennyire Ágnest, vagy lehet, hogy ez a lány tulajdonképen egy skorpió aki megbújik a szép külső mögött.

A végén bementek az étterembe, Ágnes több mindent rendelt, a barátom pedig csak egy csésze kávét kért. Amikor a pincér megkérdezte tőlük, hogy kérnek-e még valamit, akkor Ágnes azt válaszolta, hogy nem kérnek mást csak a számlát .

A barátom azt mondta a pincérnek, hogy a számlán szereplő összeget ossza el két részre, az egyik részét ő fizeti, a másikat pedig a lány.

A lány erre nagyon felháborodott:
– Hogy jön ez ki? Egy nőtől várod el, hogy fizessen? Te kell kifizesd a számlát.
Erre a barátom a következőt válaszolta:
– Minden embernek fizetnie kell az élelméért és nem mástól kellene rá pénzt kérnie, abból kell élni amije van. A barátom ezekkel a szavakkal megismételte mind azt amit Ágnes mondott neki akkor amikor a hajléktalannak oda adta a pénzt.

A végén a barátom kifizette azt amit fogyasztott, a lány pedig azt amit ő fogyasztott, dühös lett és nem is beszélnek azóta.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: bidista)