Időskori énjét mindenki ismeri, de azt kevesen tudják, milyen jóképű volt fiatalon David Attenborough: ritka, archív fotók bizonyítják

Sir David Attenborough nevét szinte mindenki hallotta már a Földön. Természetfilmjeinek se szeri, se száma, élete eddigi 94 éve alatt számos csodálatos alkotást készített.

A Cambridge-i Egyetemen végzett, illetve a London School of Economics-on, 1957 óta készít természetfilmeket és sorozatokat a brit BBC televíziócsatorna számára, amelyek közül is a legismertebb a kilenctagú Élet-sorozat, mely átfogó képet mutat be a földi élővilágról.

Munkájának jelentőségét maga a királynő is elismerte azzal, hogy 1985-ben lovaggá ütötte. 2005. június 10-én megkapta az Order of Merit kitüntetést is, amelyet szintén II. Erzsébet brit királynő adományoz azoknak, akik kiemelkedő tetteket hajtottak végre a művészetek vagy a tudományok területén.

Legtöbben csak idős korában láttuk először Sir Davidet, így nem nagyon tudjuk elképzelni, hogy nézhetett ki, mikor mondjuk a harmincas éveiben járt. Ezek az archív felvételek azonban elárulják, hogy nagyon is jóképű volt fiatalon:

Itt feleségével is testvérével látható.

Itt pedig kisfiával:

Ezen a fotón kislányával együtt szerepel. Természetesen itt is – akárcsak az előző képen – egy állat is látható társaságukban.

(Képek forrása: Getty Images)

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!