Legyen illatos az otthonod és a kocsid is: szuper, természetes, házi illatosítók, amiket könnyen elkészíthetsz

Minden lakás sokkal hangulatosabbá válik, ha kellemes, otthonos illatot áraszt: több módszert is mutatunk most házi illatosítók készítéséhez

Házi illatosító

Egy szórófejes flakonba keverj össze ¼ csésze ruhaöblítőt, 4 evőkanál szódabikarbónát, és egy csésze forró vizet. Ezzel a keverékkel befújhatod a függönyöket, szőnyegeket, kanapét, így igen kellemes illat lesz a lakásban.

Autóillatosító

Fogj egy fa csipeszt, cseppents rá 10-15 csepp illóolajat, majd csíptesd fel a szellőztető rendszerre. Amikor elindítod a légkondit, akkor kellemes illat fog terjengeni az egész kocsiban.

A légkondi felfrissítése

Ha leveszed a légkondi szűrőjét, és pár csepp illóolajat cseppentesz rá, majd visszateszed, és így indítod be, kellemes illat fog terjedni az egész lakásban.

Természetes illatosító

Ha bármilyen citrust fogyasztasz, narancsot, grapefruitot, citromot, mandarint, akkor a héjat ne dobd ki, vágd kisebb darabokra, és helyezd egy tálkába a dohányzóasztalra, a konyhaasztalra, vagy akár a fürdőbe. A hűtőből is hatékonyan felszívja a kellemetlen szagokat.

Zselés illatosító

Egy áttetsző zselés masszát készíts cukor hozzáadása nélkül, majd helyezz bele citrushéjakat, és fűszernövényeket. Mikor kissé kihűlt a keverék, adj hozzá néhány csepp illóolajat, és jól keverd össze. Ezután töltsd kis tégelyekbe, és használd a szobába illatosítóként.

Kávés gyertya

Tölts fel egy laposabb üvegtégelyt kávészemekkel, és a közepébe helyezze egy mécsest. Mikor meggyújtod, a mécses kissé átmelegszik, felmelegíti a kávészemeket, és kellemes pörkölt kávé illat lesz a lakásban.

Szőnyegillatosító

Egy-két evőkanál szódabikarbónához keverj pár cseppet a kedvenc illóolajodból, majd ezzel szórd be a szőnyeget. Hagyd egy kicsit állni, majd porszívózd fel alaposan. Ezzel a módszerrel egyszerre lesz tiszta, és illatos a szőnyeged.

Oszd meg másokkal is! 

(Forrás: tudasfaja)