A cirkuszban fellépő Mufasa 20 éve láncra van verve: könnyfakasztó végignézni, mikor végre megtapasztalja a szabadság ízét!

Ha egy állat, “szép”, “egzotikus” vagy “különleges”, még nem jelenti azt, hogy az ember kénye-kedve szerint rendelkezhet vele.

Sajnos még mindig rengeteg állat él cirkuszokban, apró ketrecekben és soha nem élvezhetik azt a nyugodt életet, amit megérdemelnek.

Mufasának, a pumának is ilyen sors jutott, 20 éven keresztül volt egy cirkusz tagja Peruban, és az embereket szórakoztatta.

Egy szűk kis ketrecben várta a fellépést, vagy épp teherautóban kellett utaznia, egyik helyszínről a másikra.

Ám az Animal Defenders International munkatársainak köszönhetően Mufasa végre visszakerülhetett a természetes élőhelyére, a perui hegyekbe.

Szörnyű volt, mikor megpillantottuk Mufasát a teherautóban, alig volt helye és meg is volt kötözve – mesélte az állatmentő szervezet igazgatója, Jan Cremer.

Az állat úgy tengődött a borzalmas fogságban, mintha már élőhalott lenne, szinte mozogni sem tudott.

Az állatmentő egyesület munkatársai a helyi rendőrséggel együtt nagyszabású akciót indítottak a fogságban tartott állatok megmentésére. Ennek részeként szabadulhatott ki Mufasa is.

Nézd meg a lenti filmet és oszd meg barátaiddal, ha Te is úgy gondolod, hogy ezeknek az állatoknak a természetben van a helyük.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!