Ne öntsd ezt a 6 dolgot a lefolyóba, és nem kel drága pénzért szerelőt hívnod

Miért költenél drága pénzt vízszerelőre, ha eldugult a lefolyód: csupán erre a néhány dologra kell figyelned, hogy ne kerülj bajba: most leírjuk mindazokat az élelmiszereket, tárgyakat, amelyeket tilos a lefolyóba dobni.

Liszt

A liszt azért nem jó, ha a lefolyóba kerül, mert ha vízzel érintkezik, ragadós masszává alakul, ami a lefolyócsövekbe jutva dugulást okoz, főként ha utána még egyéb ételmaradékok is hozzá tapadnak.

Tojáshéj

Ha gyakran hajítod bele a tojáshéjakat a kagylóba, akkor többé ne tedd, mert az apró szilánkok, amelyek letörnek, könnyen bejutnak a csőrendszerbe, ahol megakadnak és így kész is a dugulás.

Kávézacc

Ez sem jó, ha bejut a lefolyóba, hiszen az apró kávéőrlemény szemcséi a vezeték bármilyen részén megtapadnak, és eltömítik a csöveket. A kávézaccot inkább tedd a szobanövények tövére.

Rizs és laskafélék

A megfőtt rizsszemek és laskafélék a víztől megduzzadnak és ragadóssá válnak, ami nem jó hír a lefolyók számára. Ezért mindig figyelj oda, hogy a főtt rizsszemek és laskafélék ne jussanak le a lefolyóba.

Használt étolaj

Egyrészt, könnyen dugulást okoz, ha a használt olajat öntesz a lefolyóba, másrészt nagyon környezetszennyező. A használt étolajat le kell adni az erre szakosodó gyűjtőpontoknál, ahol megfelelően semlegesítik.

Címkék

A különböző méretű, papírból készült címkéknek a szemetesben a helyük, nem pedig a lefolyóban. A ragadós, papírból készült címkék semmiképp sem oldódnak fel, sőt a többi tárgyhoz tapadva dugulást okozó gubancot hoznak létre.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)