Neki köszönhetjük Magyarország legjobb helyezését az Eurovíziós Dalfesztiválon! Bayer Friderika még ma is gyönyörű:

Bayer Friderikát egy ország ismerte és szerette meg 1994-ben, amikor  megnyerte a Magyar Televízió által meghirdetett Táncdalfesztivált “Kinek mondjam el vétkeimet?” című dalával.

Ezt a dalt küldte az ország a Dublinban megrendezett 1994-es Eurovíziós Dalfesztiválra, Magyarország ekkor szerepelt először a verseny döntőjében.

Friderika páratlan sikert él el a dalfesztiválon, ugyanis negyedik helyezett lett, ezt az eredményt azóta sem sikerült senkinek felülmúlnia, pedig jó páran próbálkoztak!

Még ma is jó hallgatni a versenyen készült felvételt:

Egészen hihetetlen, hogy mindennek már 25 éve!

Az Eurovíziós Dalfesztiválon elért sikerért a Magyar Rádió eMeRTon-díjban részesítette, a szakma és a közönség együttes szavazata alapján az Axel Springer Kiadó által létrehozott Aranyszarvas díjat kapta meg az év popénekese kategóriájában, 1994-ben. Ugyanebben az évben az Ifjúsági Magazin olvasói is az év popénekesnőjének választották. 1995. január 25-én a Magyar Televízió és a Rádió nyilvánossága előtt (immáron már másodízben) vehette át az eMeRTon-díjat mint az év felfedezettje. Ezután jött még a MAHASZ által létrehozott Arany Zsiráf díj, ugyanezért a címért.

Friderika azóta is énekel, hangját leginkább a vasárnapi miséken és a a Hit Rádió – Budapest frekvenciáján lehet hallani.

Facebook oldalán található képek megmutatják, hogy továbbra is igen csinos, sok-sok évet letagadhat a korából: idén lesz 48 éves, ez egy cseppet sem látszik rajta!

Oszd meg, hogy mások is láthassák! 

(Adatok forrása: Wikipedia)