Nem kell újat venned: ötféleképp is eltüntetheted a tapétádból a foltokat, úgy, hogy alig kell költened rá

A tapétán található címke alapján megtudhatjuk, hogy melyik fajta lemosható, és melyik nem. Másképp is tesztelhetjük, válasszunk egy olyan területet, ami nincs látható helyen, és ezen próbáljuk ki, hogy mennyire tisztítható.

1.Tisztítószerek

Ez a legegyszerűbb módszer, azonban papír tapéta esetében nem alkalmazható. Töröljük le a tapétát egy száraz ruhával, majd töröljük le egy szivaccsal, és a tisztító habbal. Ezután töröljük szárazra a tapétát.

2.Melamin szivacs

Melamin szivacs segítségével könnyen megszabadulhatunk a tapétán levő ujjlenyomatoktól, toll-, vagy tinta foltoktól. Ez a szivacs erős dörzshatással rendelkezik, csak óvatosan használjuk.

3.Kenyérbél

Nyomjuk rá néhány percig egy darab kenyérbelet a foltra. A benne található glutén felszívja a foltot. Ismételjük meg párszor a műveletet.

4.Benzin

Minden típusú tapétára alkalmas ez a tisztítási módszer. Keverjünk el egy kevés fogport, benzinnel, majd a keletkezett masszával dörzsöljük át a foltokat. Hagyjuk megszáradni, majd a felesleget egy száraz kefével távolítsuk el.

5.Szódabikarbóna, hintőpor

Szódabikarbóna, és víz keverékéből készítsünk egy pasztát, majd ezzel töröljük át a vinil felületű tapétát. Mikor megszáradt, mossuk le langyos vízzel, és töröljük szárazra. A papír tapétákról könnyen letörölhetjük a foltot száraz hintőpor segítségével.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)