Nyolcféleképp is használhatod a vodkát anélkül, hogy meginnád: a tisztítástól a gyomirtásig

Nem csak meginni lehet, ennyi mindenre jó még a vodka a ház körül:

Ablaktisztító

Keverj el egy kevés vízben egy kis vodkát, ami segít folt- és csíkmentessé tenni az ablakokat.

Szagok ellen

Permetezz egy kevés vizes-vodkát szét a lakásban és a kellemetlen szagoknak azonnal annyi. Könnyen megszabadultunk a legerősebb illatoktól is, például a dohányszag, a hal vagy a hagyma illata is pillanatok alatt eltűnhet.

Ékszerekre

Ha elszíneződtek az ékszereid a vodka itt is csodákra képes! Öntsük egy kicsit egy tálba, majd hagyjuk benne állni egy percig az ékszereket.

Fertőtlenítés

Fogkefe, fésű vagy borotvapenge? Ha gyorsan és egyszerűen akarod fertőtleníteni őket, akkor áztasd be őket pár percre egy kis vodkába, mely elpusztítja a baktériumokat.

Gyomirtás

Egy felesnyi vodka, 2 csészényi víz és pár csepp mosogatószer kell csak a házi készítésű gyomirtóhoz, melyet spricceljünk a nem kívánt gazokra, melyeket így könnyebben kiszárít a nap.

Virágok

Ha szeretnéd az ajándékba kapott virágcsokrod még hosszú ideig frissen tartani, akkor néhány csepp vodkát és egy teáskanálnyi cukrot öntünk a vázába. A vizet így is érdemes cserélni, de a furcsa hozzávalóknak hála tovább frissek maradhatnak a zöldek.

Penészre

Egy vattapamacsot itassunk át vodkával, majd töröljük át vele a penészes felületet, melyen átmenetileg elpusztulnak a baktériumok.

Rozsda ellen

Vodkás szivaccsal súrold át a rozsdás felületeket és azonnal ragyogóvá és újszerűvé varázsolhatod azt.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)