25 hetes terhesen a kórházba rohant, mert furcsa mozgást érzett a hasában: az orvosok rájöttek, mi nyomja a babát

Mentő vitte be az ukrán városban, Dniproban lévő kórházba a fiatal terhes nőt, Elena Sedovát. Elenát meg kellett vizsgálni, mert megmagyarázhatatlan mozgások voltak a hasában, amely gondot és kényelmetlenséget okoz a számára. Az orvosok egy tipikus szülésre számítottak és fogalmuk sem volt róla, hogy ez lesz a karrierjük legszokatlanabb esete.

Amikor ránéztek Elenára, szóhoz sem jutottak: 25 hetes terhes, de valami nyomja ki a babát az anya méhében…

Hamar találtak magyarázatot: nem egy babát várt, hanem hármat! És a két felső nyomta az alatta lévőt ki a méhből. Elena már napok óta érezte, remélte, hogy a baba nem fog idő előtt megszületni.

De nem sokkal ezután – csak a hetedik hónapban – a kis Likeriya megszületett. Nagyon gyenge volt, a súlya pedig mindössze 900 gramm volt, és azonnal inkubátorba helyezték. Most az orvosok várták a másik két testvért.

De meg kellett hozniuk egy nehéz döntést: általában a második baba (vagy a második és a harmadik, mint ebben az esetben) csak néhány óra elteltével érkezik az első után.

Az orvosok vártak… és vártak … de nem érkezett a többi baba. A másik két lány észrevehetően kisebb volt, mint a nővérük és a túlélési esélyük sem volt nagy. Így az orvosok úgy döntöttek, hogy várnak, ahelyett, hogy előidéznék a másik két baba megszületését.

Elenának eközben az ágyban kellett maradnia, és nem engedték, hogy még egyszer megnézze Likeriyát.

Még a legkisebb mozgás is veszélyeztethette volna a másik két lányt. Egy egész nap eltelt. Majd egy hét. Két hét. Három… Az orvosok már kezdték kérdezgetni a kollégáikat szerte a világon, hogy találkoztak e már ilyen esettel.

Pontosan 38 nappal az első lány megszületése után (aki még most is csak 1500 gramm súlyú volt), Elena gyengének érezte magát és ideges is volt.

Az orvosi csapat úgy döntött, egy utolsó vizsgálat után, hogy megindítják a szülést. Minden jól ment, és a két baba egészségesen született meg. Végül Stefania és Zlata is csatlakozott a nővérükhöz, és az anyjuk végre mindhárom babáját a karjában tarthatta.

Jó egészséget kívánunk nekik!