Pókok, hangyák, bolhák ellen, ékszertisztításra, sőt az olajfoltok eltüntetésére is jó a mosogatószer: 11 trükk

Ékszer tisztítás

Áztasd az ékszeredet 5 percig mosogatószeres, szódabikarbónás vízben, majd súrold át egy fogkefével és öblítsd el.

Pókok és hangyák elleni védelem

A legtöbb ízeltlábú ellen hatékony megoldás, ha mosogatószeres vizet permetezel az ajtó és az ablak nyílásaihoz, ahol ezek az apró élőlények általában be szoktak szökni az otthonodba.

Légycsapda

Ha szeretnél megszabadulni a meleg időszakban a legyektől, akkor tegyél egy üveg aljára gyümölcs illatú mosogatószert, majd hagyd az adott helyen kupak nélkül. A legyeket bevonzza majd az aroma, de kiszabadulni már nem fognak tudni.

Bolhák ellen

Több állatklinikán is bevált módszer, hogy citrom illatú mosogatószerrel fürdetik meg a bolhás állatokat.

Mérgező növények

Ha van az udvarodon vagy a kertedben mérgező növény, akkor mosogatószeres oldattal öntözd meg. Pár napon belül ki fog száradni.

Ruhafoltok

Az egyik legjobb módszer ételfoltok ruhából való eltávolítására. Nyomj rá egy kevés mosogatószert, súrold meg fogkefével vagy tiszta szivaccsal és öblítsd ki.

Mosószer helyett

Természetesen nem állandó használatra ajánljuk, viszont ha éppen elfogyott a mosószered és nincs idő venni, akkor vészhelyzet esetén használhatsz egy alkalommal mosogatószert is helyette.

Ablakok tisztítása

Vigyél fel egy kevés mosogatószert tiszta, száraz ruhára vagy papírtörlőre és addig dörzsöld a felületet, amíg minden folt és csík el nem tűnik.

WC dugulás elhárítás

Ha eldugult a WC, akkor nyomj egy adag mosogatószert a WC-csészébe, hagyd így 20 percig, majd önts rá forró vizet. Ismét várj pár percet és húzd le.

Olajfoltok

Ha a garázsodban vagy a kocsi beállóban olajfoltos lett a padló és zavar, akkor mosogatószerrel és egy műanyag sörtéjű bármilyen kefével könnyedén eltávolíthatod.

Buborékfújás

A legjobb oldat, amiből szuper buborékokat fújhatnak a gyerekek. Készíts mosogatószer és víz keverékéből elegyet és indulhat is a móka.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)