Sarolta hercegnő ma lett 6 éves, friss fotót tettek közzé róla: szerinted Erzsébet királynőre vagy Dianára hasonlít jobban?

Sarolta cambridge-i hercegnő 2015. május 2-án született Londonban, ami azt jelenti, hogy éppen ma 6 esztendős.

A hercegnő apai ágon a Windsor brit királyi uralkodócsaládba, anyai ágon a polgári Middleton családba született. Szülei Vilmos cambridge-i herceg és Katalin cambridge-i hercegné. II. Erzsébet brit királynő dédunokája, születésénél fogva a 4. helyet foglalja el a brit trónöröklési rendben nagyapja, Károly walesi herceg; édesapja, Vilmos és bátyja, György cambridge-i herceg után.

Teljes neve Charlotte Elizabeth Diana, vagyis Sarolta Erzsébet Diána, amit hivatalosan születése után két nappal hoztak nyilvánosságra, 2015. május 4-én. A Charlotte keresztnevet nagyapja, Károly (angol megfelelője Charles) tiszteletére, az Elizabeth-et dédanyja, a jelenleg is uralkodó II. Erzsébet brit királynő után és édesanyjának, Katalin cambridge-i hercegnének is ez a második neve. Míg a Diana nevet elhunyt nagymamájára, Diána walesi hercegnére emlékezve kapta.

Születésnapja alkalmából a királyi család az alábbi fotót tette közzé, egyesek szerint a kis hercegnő nagyon hasonlít a dédire, azaz II. Erszébet brit királynőre, míg mások inkább Diana hercegnét látják benne:

(Kép forrása: Kensington Palace)

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Adatok forrása: Wikipedia)