Százak köszöntötték születésnapján Ganxsta Zolee édesanyját: a Kossuth-díjas színésznő még mindig gyönyörű

Mezei Kitty színésznőnek köszönhetően több százan tudták eddig felköszönteni Kassai Ilona, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőt a Facebookon.

Az idén 92 éves Kassai Ilona kiskorától primadonna akart lenni, mégis drámai színésznő lett. Szegeden Lehotay Árpád színiiskolájába járt. 1961-ben Jászai Mari-díjat, majd két év múlva a Kossuth-díjat is megkapta. Sokáig a legfiatalabb Kossuth-díjas színésznő volt, mivel a díj átvételekor még nem volt 35 éves.

1965-ben férjhez ment Zana József színészhez, tőle született gyermeke, Zana Zoltán, akit Ganxsta Zolee művésznéven ismer az ország. A művésznő nemcsak színpadon alakította szerepek sokaságát, a mai napig rengeteget szinkronizál, az egyik legjobban foglalkoztatott szinkronszínésznő. Az Internetes Szinkron Adatbázis 1428 szinkronmunkáját tartja nyilván!

Olyan filmekben hallhatjuk, mint a Gyilkos Sorok, ahol a főszereplőnek kölcsönözte a hangját, vagy a Harry Potter-sorozat (McGalagony), de a Vad angyal sorozat, a Gru-filmek vagy épp a nagy sikerű A király beszéde magyar változatának is részese volt.

92 évesen még mindig vállal szinkronmunkákat, és ahogy a fényképeken is látszik, remek formában van és igazán nagyon csinos. Mezei Kitty azért tette fel ezeket a képeket a Facebook oldalára, hogy a közösségi médián keresztül minél többen tudjunk neki boldog születésnapot kívánni.

Rengetegen írták meg kommentben jókívánságaikat a színésznőnek, köztük szinkronrendezők és színészek, mint Kerekes József, Peller Anna vagy Csonka András.

Csatlakozunk a sorhoz: Isten éltesse még nagyon sokáig, erőben egészségben kedves Ilona, vagy ahogy kollégái, barátai hívják: Médike!

Itt pedig még egy remek interjút is láthatsz a Művésznővel:

Oszd meg, hogy mások is láthassák!