Te utaztál már a világ leggyorsabb vonatán? Ezen a látványos felvételen megmutatjuk, mit is tud!

A TGV francia nagysebességű vonat (franciául: „Train à Grande Vitesse”). A TGV vonatokat a francia Alstom cég gyártja. Franciaország egyik nemzeti szimbólumaként is szolgál, és az egyik legsikeresebb nagysebességű vasútnak számít a világon a japán Sinkanszen után, megelőzve a német ICE-rendszert.
A világ egyik leghíresebb nagysebességű vonalának, a Párizs és Lyon közötti TGV vonal megnyitásának 25 éves évfordulóját 2006. szeptember 22-én ünnepelték a franciák.

A 25 év alatt folyamatosan bővülő francia nagysebességű vasúthálózaton a TGV szerelvények eddig összesen több mint 2 milliárd kilométert tettek meg, kezdetben 260 km/h, az új vonalakon ma már 320 km/h sebességgel száguldva. A negyed évszázad üzemeltetési, kereskedelmi és műszaki fejlődés lehetővé tette a sebesség folyamatos emelését.

A videó azt örökített meg, amikor új rekordot állítottak föl a vonattal, mert kíváncsiak voltak rá, hogy mit is bír valójában. Az adatok elgondolkodtatóak! A rekord sebesség nem kevesebb, mint 547,8 km/h! Látványos felvétel!

Tetszett? akkor ne felejtsd el megosztani!

Forrás: wikipedia, youtube