Vágott kicsit a zöldségek szárából és vízbe rakta őket: ezeket a szuper haszonnövényeket termelheted könnyedén, otthon

Kis helyen is lehet zöldséget, fűszernövényeket nevelni. Ki ne hagyd azt a csodálatos élményt, amikor a saját magad által termelt zöldségedbe harapsz bele! Mindössze annyit kell tenned, hogy a zöldségek szárrészét egy kevés vízbe állítod, és vársz.

Nézzük, melyek azok a zöldségek, és fűszernövények, melyeket könnyen termelhetsz otthon is!

Zöldfűszerek

Vágjuk le a szár felső, leveles részéből maximum 10 centiméternyit, majd állítsuk egy pohár vízbe, és tároljuk napos helyen. Maximum két hét múlva elkezd gyökeret engedni. Hagyjuk még 2 hetet állni, közben időközönként cseréljük a vizet, majd ültessük cserépbe.

Saláta, és gumós zöldségek

Vágjuk le a gumók felső részét (ahol a levél is van), vagy a saláta alsó részét, majd állítsuk egy lapos tálcára, és öntsünk rá egy kevés vizet. Világos, de ne közvetlenül napsütötte helyen tároljuk. Két hét múlva megjelennek az első gyökerek, újabb két hét múlva ültessük cserépbe. Az első levelek 2-3 hét múlva megjelennek.

Készíthetünk hibrid gyümölcsöt is!

Vágjunk le egy szelet kiwit, és egy szelet banánt, tegyük őket egymásra egy földdel töltött cserépedénybe. A tetejükre szórjunk még egy vékony földréteget. Öntözzük rendszeresen. 1-2 hét múlva egy hibrid gyümölcsöt fog alkotni a kiwi és a banán. Tároljuk napos helyen, 2-3 hét múlva már ehető lesz a gyümölcsünk.

Ebből a videóból is ellesheted, mit hogyan kell csinálni:

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)