Harry herceg egy árva kisfiúval találkozott Afrikában: 14 év múlva egy páratlan eseményre hívja meg őt

Harry herceg egy árva kisfiúval találkozott Afrikában és 14 évvel később a herceg meghívja őt az esküvőjére. 2018. május 19-én mondta ki a boldogító igent Meghan Markle és Harry herceg és szinte nem volt olyan ember, aki ne nézte volna meg az esküvői ceremóniát.

Rengeteg híres ember volt jelen, 600 meghívott vendég érkezett az ünnepségre és nemcsak olyanok voltak jelen, akiket szinte minden ünnepségre meghívtak.

Több mint száz olyan emberről van szó, akivel Harry herceg jótékonysági munkája során kapcsolatba került. Ők is kaptak meghívót az esküvőre és közöttük volt az a 18 éves fiú is, akinek nagyon szomorúan alakult az élete.

Harry és a 18 éves Mutsu Potsane 14 évvel ezelőtt találkozott első alkalommal, a herceg azóta is tartotta a kapcsolatot vele.

Ha a királyi család tagja vagy, akkor sokszor ez azt is jelenti, hogy kórházakat, iskolákat és jótékonysági szervezeteket is meglátogatsz, bár Diana hercegnő a látogatásoknál sokkal többet vitt véghez.

Diana az 1980-as években kezdte meg jótékonysági munkáját, az AIDS-es és leprás betegekkel is foglalkozott. Majd később a hajléktalanok felé irányult a figyelme és az ő életükért is dolgozott a jótékonysági szervezeteken keresztül.

Diana hercegnő 1997-ben tragikus körülmények között meghalt, két fiát hátrahagyva.

Harry herceg is látogat kórházakat titokban, beszélget az emberekkel, a gyerekekkel. Egy ilyen út alkalmával találkozott először Mutsu Potsane-vel.

Ez 2004-ben történt, amikor is Harry herceg Lesothoban látogatott meg intézményeket és kórházakat, egy afrikai út során.

Mutsu akkor négy éves volt, Lesotho fővárosában, Maseru-ban lakott egy gyerekotthonban.

Azonnal megkedvelték egymást és Harry herceg nyomon követte a kisfiú életét.

Két évvel később Harry herceg Lesotho hercegének, Seeiso-nak a támogatásával egy segélyszervezetet hozott létre melynek neve Sentable volt. A szervezet legfőbb célja az volt, hogy az AIDS fertőzött gyermekeket segítse, főképpen Lesotho és Botswana területén.
 
Harry nagyon sokat tett a projekt sikeréért, többször is ellátogatott Lesotho-ba és meglátogatta Mutsu-t is.
 
Így alakult ki egy igazi barátság. Az esküvőn így Mutsu is jelen volt.

Lesotho hercege Seeiso és Mutsu is tagja volt annak a csoportnak akik díszvendégként érkeztek az esküvőre.

A Leshotoban élő emberek üdvözletét hozom, nem magam miatt jöttem. Az egész országot képviselem, annyira szerencsések vagyunk. – mondta Seeiso herceg egy, az angol Daily Mail-nek adott interjújában.

Igazán szép cselekedet volt ez Harry hercegtől. Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: csodalatos.co)