Ehhez a furfangos fejtörőhöz csupán józan paraszti ész kell: lássuk, te mennyire vagy csavaros eszű

Két barátnő, Kriszti és Timi sétálni indultak az erdőbe, ám hirtelen hatalmas vihar támadt, ezért azonnal berohantak egy elhagyatott viskóba. Mire elállt az eső, nagyon megéheztek, ezért Timi elindult valami ennivalót keresni.

Hamarosan talált is vagy egy tucat almafát, de amint beleharapott a gyümölcsbe, azonnal almafává változott. Fél órával később Panna utána ment, mire ezeket a szavakat hallotta:

“A barátnőd almafává változott. Ha elsőre megmutatod, hogy melyik fa az a sok közül, visszaváltozhat emberré, de ha nem, örökre fa marad.” Kriszti egy kis nézelődés után határozottan rámutatott arra a fára a tucat almafából, amelyik Timi volt.

A feladvány egyszerű: hogy jött rá egyből arra Kriszti, hogy a sok almafa közül pontosan melyik volt az barátnője, Timi? Na, tudod a választ. Ha elolvasod figyelmesen még egyszer a történetet, könnyebb dolgod lesz.

Ha szeretnéd tudni a megoldást, akkor görgess

L

E

J

J

E

B

B

A szövegből tudható, hogy nem sokkal korábban esett az eső, ám amikor Timi elindult, már elállt. Így a sok almafa közül Timi volt az egyetlen fa, amelyik nem volt vizes.

Oszd meg barátaiddal is, hadd játsszanak egy jót!