Ideges és dühös voltam, hogy anyám égett pirítóst tett az asztalra, pedig ez tanított meg életem egy fontos leckéjére

Néha a rossz pillanatok, a kellemetlen meglepetések nagyon fontos útmutatást adnak a jövőre nézve. Vannak dolgok, amiknek ott és akkor nem örülünk, de később nagy hasznát vesszük mindannak, amire így vagy úgy megtanítottak.

Ez a történet is kiváló példa erre:

„Gyerekkoromban mindig szent volt a vacsoraidő; édesanyám nagyon szeretett főzni nekünk. Egyik este késett a vacsora, mert gondjai voltak aznap a munkahelyén. Mi azért megvártuk őt.

Mikor hazaért, eperlekvárt és pirítóst tett az asztalra. Nagyon égett pirítóst… Az égett kenyereket látva a tányéron, vártam, hogy valaki mondjon valamit.

Édesapám csak mosolygott és nekilátott enni, miközben megkérdezte tőlem, milyen volt a napom az iskolában. Már nem emlékszem tisztán mit válaszoltam, de az élesen megmaradt bennem, ahogy édesanyám bocsánatot kért az égett kenyérért és a nem túl elegáns vacsoráért.

Amit pedig apám mondott erre, sosem felejtem el: „Viccelsz, drágám? Imádom a ropogósabb kenyeret!” Vacsora után jó éjt akartam kívánni szüleimnek, édesanyám még mindig a konyhában volt, édesapám pedig már a hálószobájukban.

Kihasználtam az alkalmat és megkérdeztem tőle, hogy tényleg annyira szereti az égett kenyeret? Az ölébe vett és azt mondta: „Édesanyádnak ma nagyon nehéz napja volt és elfáradt. Egy kis égett pirítósba nem hal bele senki, de a csúnya szavakba viszont igen.”

Az élet tele van tökéletlenségekkel és az emberek sem tökéletesek. Amit megtanultam az az, hogy ki kell állnod a partnered mellett, amikor nehéz időkön megy keresztül, támogatnod és segítened kell őt. Szeresd azt aki melletted van, jóban és rosszban; egy igazi kapcsolat boldogságot, kompromisszumot és szeretetet jelent.”

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: ismeretlen)