Az elefántok tényleg nem felejtenek – 31 elefánt varázslatos gesztusa jótevőjükért

Amikor Lawrence Anthony dél-afrikai természetvédőt arra kérték, fogadjon be egy „rakoncátlanul” vad elefántcsordát a zuluföldi vadrezervátumába, a józan ész azt súgta neki, hogy ne tegye. Ám az állatok számára Anthony jelentette az utolsó esélyt: ha ő nem nyújt nekik menedéket, kilövik őket.

Anthony befogadta a csordát, és az évek múlásával maga is az elefántcsalád része lett. Miközben azért küzdött, hogy megnyerje az állatok bizalmát, rájött arra, mennyi mindent tanult tőlük életről, hűségről, szabadságról.

Lawrence Anthony három könyvet írt, leghíresebb közülük az Elefántsuttogó. Szívet melengető, izgalmas, mulatságos és felemelő krónikája mindannak, amit Anthony e hatalmas testű, ám mélyen érző teremtmények mellett átélt és megtanult.

A felejthetetlen emberi és állati portrékat felvonultató egzotikus történet kötelező olvasmány minden állatbarát és kalandvágyó olvasó számára.

Mikor az író Dél-Afrikában, 2012. márciusában meghalt, csodaszámba menő, megható esemény történt.

Két nappal a halála után vadon élő elefántok két nagy csoportja jelent meg a házánál. Az állatok özönlöttek, hogy búcsút vegyenek az ő kedves ember barátjuktól…

Összesen 31 elefánt tett meg több mint 12 mérföldet, hogy az író házához megérkezzen. Az embereket, akik tanúi voltak mindennek, lenyűgözte a látvány.

Döbbenetes volt látni, milyen fegyelmezetten, szervezetten érkeztek az elefántok a fák és cserjék közt megbúvó házhoz: hosszú, rendezett sorban, már-már ünnepélyesen.

Lawrence feleségét, Francoise-t, mindez rendkívül megérintette, főleg, hogy az elefántokkal több mint 3 éve nem volt már kapcsolata a férjének.

Mindenki számára hihetetlen volt a nagyon is egyértelmű, azaz, hogy az elefántok a nyilvánvaló mély tiszteletüket akarták leróni az előtt az ember előtt, aki valamikor megmentette az életüket. A csendes tisztelgés 2 napon és 2 éjen át tartott, miközben semmit nem ettek és ittak ezek az állatok.

Két nap után, hajnalban, ugyanazon az úton, ahogy érkeztek, megindultak haza…

Csoda? Megérzés? Ember és állat közti soha el nem múló kapocs? Talán mindhárom.

Oszd meg, hogy más is tudjon erről!