A gyönyörű 4 éves kisfiú belehalt, hogy evett a hétköznapi fűszerből…

A gyerekek elől gondosan elzárunk mindent, ami egy kicsit is ártalmas lehet rájuk, ugyanis nem tudják, hogy mi ehető és mi nem. Egyértelmű, hogy a tisztítószereket, gyógyszereket és egyéb, veszélyes dolgokat gondosan elzárunk a kicsik elől, de sosem gondolnánk egyszerű fűszerekre, hogy azok is árthatnak nekik.

A kisfiú a fűszeres polcon matatott, amikor megtalálta a fahéjat, és beleevett. A fahéjról talán kevesen tudják, hogy nagyobb adagban fogyasztva (egy teáskanállal például) izgatja a torkot, és elzárhatja a légutakat.

Gyerekek számára ekkora adag halálos lehet, és a kis Matthew Radar mit sem sejtve evett a fűszerből. Rohamot kapott, fuldokolni kezdett, édesanyja egyből a segítségére sietett, azonnal hívta a mentőket, de sajnos már nem tudtak segíteni rajta…

Rettenetes belegondolni, hogy mennyi veszély leselkedik a gyerekekre, nagyon vigyázzunk, hogy ehhez hasonló tragédiák ne történhessenek meg! Őszinte részvétünk a kisfiú édesanyjának és családjának, ilyen szörnyű tragédiát senkinek nem kívánunk a világon!

Vigyázzatok nagyon a gyerekekre, a túlzott kíváncsiság sokszor bajjal járhat!

Te is fontosnak tartod, hogy mások is tudjanak erről? Akkor ne felejtsd el megosztani!