A kutya éktelen ugatásba kezdett, a rendőr komolyan vette és követte: jobbat nem is tehetett volna

A kutyák kiváló ösztönökkel rendelkeznek, és rögtön megérzik, ha baj van szerettükkel: ezért érdemes komolyan venni, ha nyugtalanok, és tudatni akarnak valamit.

Jeff Gonzales a Washington megyei rendőrségnél dolgozik. Éppen járőrözött, amikor észrevett egy gazdátlan labradort a járdán bóklászni. Gonzales odament a kutyához és látta, hogy nyakörve van. A kutya lecövekelt előtte és vadul ugatott.

Amikor felismerte, hogy a kutya nyugtalan, Gonzalez kiszállt a járőrkocsiból. A kutya ekkor elindult és láthatóan arra számított, hogy a rendőr követi őt. Gonzalez jól ismerte a környéket, és arra is rájött, hogy a kutya valamit próbál üzenni neki. Amikor odaértek a kutya gazdájának házához, a rendőr látta, hogy a gazdi összeroskadva hever egy széken.

Gonzalez odaszaladt az asszonyhoz, hogy megvizsgálja az életjeleit. Először azt hitte, hogy a nő már halott, ugyanis szája elkékült, teste pedig hidegnek érződött.

A rendőr azonban észlelte, hogy az asszony gyengén bár, de lélegzik. Azonnal segítséget kért – szerencsére társa nem volt messze. Sikerült pulzust találnia és megállapítania, hogy egyértelműen életben van még. Társa értesítette a nő lányát. Később kiderült, hogy a székben heverő nőt Krystal Wendtnek hívják – lánya, Rianna Wendt nem sokkal a rendőrök után érkezett oda a házhoz.

Krystalt a Community Memorial kórházba vitték, a wisconsini Menomonee Fallsba. Szerencsére a kórház nem volt messze otthonától. A rendőröknek ekkor még fogalmuk sem volt arról, hogy mi történt a szerencsétlen asszonnyal. Az orvosok elvégeztek rajta néhány vizsgálatot, és sikerült rendbe hozniuk Krystal szívét. Néhány óra múlva már magánál volt, úton a teljes felépülés felé.

Gonzales utólag megtudta, hogy Krystal éppen azelőtt lett rosszul, hogy elvitte volna sétálni a kutyáját, John Boyt. Eszméletét vesztette, és John Boy rögtön érezte, hogy valami baj van. Két órán át járta a környéket, hogy találjon valakit, aki segít megmenteni a gazdáját.

Gonzalez járőr nem pusztán jó helyen volt jó időben, de elég talpraesett volt ahhoz is, hogy felismerje, a kutya valamit igyekszik közölni vele. John Boy és Gonzalez rendőr aznap megmentették Krystal életét.

Milyen szerencse, hogy a rendőr észrevette az okos kutyát és, hogy figyelt a jelzéseire!

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: apost)