Botrányos részleteket közölt a mentősök szervezetének alelnöke: “A vezetés úgy mutatkozik, mint…”

A Klubrádió meginterjúvolta Lengyel Tibort, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének alelnökét, a műsorban több kemény állítás is elhangzott.

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége nem először jelezte azt, bajok vannak az Országos Mentőszolgálatnál.

Nemrég azt is közzétették, mennyit keresnek a mentősök, ezek után nem csoda, ha nincs elég ember. Ide kattintva megtudhatod a pontos számokat.

Ide kattintva pedig kiderül, hány ember fogadja a hívásokat a mentőknél Budapesten Lengyel szerint. Durva számot mondott!

A szakszervezet hosszú ideje hangsúlyozottan kommunikálja, hogy a mentőszolgálatnál baj van – emlékeztetett Lengyel Tibor a Klubrádió műsorában.

Hozzátette, a mentőszolgálat betegségének egyik fő oka a humánerőforrás-hiány, amit ráadásul a mentőszolgálat el is tagad.

A szakszervezet alelnöke szerint nincsenek megfelelően megfizetve a mentődolgozók, ezért elsődlegesen a béreket kellene rendezni.

Lengyel szerint a mentőszolgálat roppant energiákat fordít arra, hogy külcsín tekintetében egy ideális képet mutassanak magukról a lakosság felé.

Vannak új autók, új eszközöket és új ruhák – sorolta Lengyel. Hozzátette, a mentődolgozóknak azonban komoly anyagi problémáik vannak, ebből pedig következik egy pályaelhagyás.

A pályán maradók pedig megfeszített munkával dolgoznak, illetve vannak, akik sok másod, harmadállásba is dolgoznak, hogy kiegészítsék a keresetüket – nyilatkozta Lengyel.

Az alacsony fizetések mellett még az is probléma, hogy mentőszolgálat vezetése úgy mutatkozik, mint egy dilettáns egyesület – véli Lengyel.

Annak ellenére nem kezelik a szervezetüket érintő problémákat, hogy tudatában vannak azoknak, viszont roppant energiákat fordítanak arra, hogy kifelé mutassanak egy képet a mentőszolgálatról – tette hozzá.

Szerinte ez inkompetens hozzáállás a vezetőség részéről. A szakszervezet pedig azt hangsúlyozza, hogy a mentőszolgálat gyakorlatilag ugyanúgy beteg, mint azok, akiket megpróbál ellátni.

“Csak nehogy eljussunk oda, hogy a mentőszolgálatot is újra kelljen majd éleszteni” – hangsúlyozta a szakember.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: OMSZ)