Eddig még SOSEM hallott Queen-dalra bukkantak: itt az elfeledett felvétel

Face it Alone, azaz Egyedül nézz vele szembe – ezt a címet adták a legutóbb kiadott Queen-dalnak, amelyben Freddie Mercury legendás hangja ismét felcsendül.

A brit zenekar 1988-as The Miracle (A csoda) albumra került volna fel a szám, de végül másként döntöttek.

Szerencsére nem sokkal ezelőtt a zenekar archívumában kutatva megtalálták, és a BBC2 rádiócsatorna csütörtökön kezdte el játszani a 34 éves újdonságot.

A Queen majdnem elfelejtett kincse akkor bukkant fel, amikor az 1988-as felvételeket elővették az archívumból, mivel ismételt kiadáson gondolkoznak. 2014-ben volt legutóbb példa arra, hogy addig még nem hallott – Mercuryval közösen felvett – dalokat adtak ki a Queen Forever (Queen Örökké) albumon:

Let Me In Your Heart Again (Engedj újra a szívedbe), a Love Kills (A szerelem öl) és a There Must Be More to Life Than This (Az élet ettől több lehet) – közölte az MTI.

A Queen diadalmenete 1970-ben kezdődött Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor és John Deacon zenekartagokkal.

Slágereiket világszerte szinte minden generáció ugyanúgy dúdolja, legyen szó a Bohemian Rhapsody (Bohém Rapszódia), a Radio Ga Ga, az I Want to Break Free (Szabaddá akarok válni) vagy a We Will Rock You melódiákról.

A Face it Alone című dalról Brian May így nyilatkozott: Ennyi év után nagyszerű újra hallani mind a négyünket. Igen, Deacy is ott volt, ahogy együtt dolgozunk a stúdióban egy remek dalon, amely nem készült el teljesen, egészen máig.

Roger Taylor szerint: Valahogy elfeledkeztünk erről a számról, de most itt van ez a kis gyöngyszem.

Neked hogy tetszik az eddig még sosem hallott dal? Írd meg kommentben, Facebook oldalunkon!

Oszd meg, hogy mások is hallhassák!

(Forrás: MTI)