Eltalálod, melyik híres magyar tévés látható ezen a több évtizedes képen?

Az MTI több évtizeddel ezelőtt készült képéből az rögtön kiderül, hogy ez a népszerű tévés egykor sportoló volt, méghozzá tornász.

(Kép forrása: MTI – Honéczy Barnabás)

A szóban forgó hölgy ötévesen, 1975-ben kezdett tornázni, 1982-től 1992-ig volt a magyar válogatott tagja. Több mint tízszer nyerte el a magyar bajnoki és háromszor a mesterfokú bajnok címet.

Kitűnő helyezéseket ért el a világversenyeken is: Európa-bajnoki 6. (1984), világbajnoki 7. (1987), olimpiai 8. (1988), illetve Európa Kupa-győztes volt. 1986-ban a KSI után a Postás Sportegyesülethez igazolt.

A Vörösmarty Gimnáziumban érettségizett. 1990-ben ösztöndíjasként nemzetközi kapcsolatok és televíziózás szakon tanult az Egyesült Államokban, a Minnesota Egyetemen.

Ennek köszönhetően olyan csatornák regionális műhelyeinél gyakornokoskodhatott, mint a CBS vagy az NBC Universal.

Televíziós pályafutását 1992-ben kezdte, amikor Vitray Tamás kérte fel szakkommentátornak a barcelonai olimpia idejére, azután a Magyar Televízió Telesport című műsorának szerkesztőségében kapott állandó státust.

1995-ben sportmenedzseri diplomát szerzett a Testnevelési Egyetemen, majd 1996-ban az atlantai olimpiát követően Németh Gyula-díjat és nívódíjat, 2000-ben Ezüst Toll-díjat kapott – olvasható róla a Wikipédián.

Az információknak köszönhetően biztos sokan kitalálták, hogy ő nem más, mint Csisztu Zsuzsa, aki 2011-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán jogi doktorátust is szerzett.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dr. Csisztu Zsuzsa (@csisztuzsuzsa.official) által megosztott bejegyzés

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!