Erdei Zsolt elárulta, mennyit keresett élete legjobban fizető meccsével: Hajdú Péter majdnem leesett a székről

Erdei Zsolt felnőtt amatőr pályafutását 1995-ben kezdte a 75 kg-os mezőnyben, amatőrként 20 vereség mellett 212 győzelmet könyvelhetett el.

Profi pályafutását 2000. november 6-án kezdte, az Universum Box-Promotion versenyzőjeként. A hamburgi klub színeiben több, mint öt évig volt a WBO félnehézsúlyú világbajnoka.

A német istálló menedzselésében 2009. november 21-én lépett utoljára a ringbe, amikor is – súlycsoportváltást követően – a WBC cirkálósúlyú világbajnoki övét is elhódította; szerződése 2010 júniusában járt le.

Ugyanazon év nyarán három plusz két mérkőzésre szóló megállapodást kötött a világ egyik leghíresebb promóterével, Lou DiBellával, akinek segítségével megpróbált az amerikai bokszpiacra betörni. Sorozatos sérülései miatt 2011 őszén úgy döntött, egy ideig felhagy az ökölvívással.

2013. március 30-án visszatért az aktív bokszolók világába és ringbe szállt az egykori kick-box-os Gyenyisz Gracsovval – a találkozót Zsolt elvesztette.[1] 2014. március 8-án a grúz Salva Dzsomardasvili legyőzésével megszerezte a WBO Európa-bajnoki címét, majd bejelentette visszavonulását.

A bokszlegenda nemrég Hajdú Péter Összezárva című műsorában vendégeskedett, ahol azt is elárulta, mennyit keresett élete legjobban fizető meccsével.

Az elképesztő összeget hallva Hajdú Péter majdnem leesett a székről: “Talán a 10. címvédő világbajnoki mérkőzésem volt, és talán Magyarországon bokszoltam a Syma-csarnokban. Ez egy nagyon jó évem volt, 2007-ben lehetett talán” – kezdte Madár, aki elárulta a konkrét összeget is:

“Az a baj, hogy ezt nehéz kiszámolni, mert a meccspénzem az 730 ezer euró volt, viszont abból lejött egy menedzseri jutalék, plusz abból adózni kellett”.

Erdei Zsolt hangsúlyozta: ekkor már sok minden állt mögötte és ez a nagyjából 100 millió forintos összeg volt a maximum, ehhez képest az első világbajnoki meccsén csupán 7-8 milliót kapott:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!