Kiderült, mennyi lesz Mucsi Zoltán nyugdíja ősztől: nem teheti meg, hogy ne dolgozzon tovább

Mucsi Zoltánról kevesen tudják, de kisgyerekként még futballista szeretett volna lenni. A szakmunkásképzőben aztán géplakatos végzettséget szerzett, majd később leérettségizett.

Mielőtt színész lett belőle, géplakatosként dolgozott a Hajógyárban, illetve a Magyar Államvasutaknál is. Ezután a Magyar Posta alkalmazásában is állt, mint hírlap-kézbesítő.

Színészi pályája egy Kőtövis nevű irodalmi színpad keretein belül kezdődött, ahová barátja révén került be, itt figyeltek fel a tehetségére.

1979-1995 között a szolnoki Szigligeti Színháznál segédszínészként kezdte. A Színművészeti Főiskolára többször is jelentkezett, de nem vették fel. 1995-1997 között szabadúszó volt.

1997-ben az akkor alakuló Bárka Színházhoz szerződött, 2002-ben pedig a Krétakör Színház tagja lett.

2003-ban a Kontroll című film miatt hatalmasat nőtt a népszerűsége, az azóta kultikussá vált moziban az egyik ellenőrt alakította.

Mucsi Zoltán a Szavakon túl podcastban beszélt arról, hogy ősszel nyugdíjba vonul, és nagyjából 200 ezer forintos nyugdíjra számít.

Ez nem túl sok pénz, épp ezért nem is szeretné abbahagyni a munkát, továbbra is színészként kíván dolgozni – szúrta ki a pénzcentrum.

“Ősszel nyugdíjba megyek, szerintem úgy cakkumpakk lehet hogy lesz egy kétszázezres nyugdíjam” – mondta a Jászai Mari-díjas színész Kadarkai Endre műsorában.

Te hogy tervezed? Fogsz dolgozni a nyugdíj mellett? Illetve, ha már nyugdíjas vagy, rákényszerülsz erre? Írd meg nekünk kommentben, a Facebookon.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép forrása: Youtube)