Kiderült, miért kiabálunk egymással, amikor dühösek vagyunk!

Ha dühösek vagyunk valakire, előbb-utóbb kiabálni kezdünk. Mi lehet ennek az oka? És mit tehetünk ellene? Ezt mondja el szemléletesen az alábbi történet:

“Egy hindu bölcs elment a Gangesz folyó partjára tanítványaival. Rögtön felfigyeltek egy családra, akik mérgesen kiabáltak egymásra.

A bölcs odafordult a tanítványaihoz, mosolygott és megkérdezte: “Miért kiabálnak az emberek, amikor idegesek egymásra?”

A tanítványok gondolkodtak egy ideig, majd az egyikük ezt mondta: “Azért, mert ilyenkor elveszítjük a nyugalmunkat.”

“De miért kiabálunk, amikor a másik ott áll mellettünk? Mondhatnánk neki sokkal halkabban is…” – kérdezte a bölcs.

A tanítványok tanakodtak még, de nem találták a megfelelő választ.

Végül a bölcs így szólt: “Mikor az emberek mérgesek, idegesek, a lelkük eltávolodik a másiktól. Hogy leküzdjék ezt a távolságot, kiabálniuk kell, hogy meghallják egymást. Minél mérgesebbek, annál hangosabban kiabálnak, hiszen a távolság is egyre nagyobb.

Mi történik a szerelmeseknél? Ők nem kiabálnak. Halkan beszélnek, néha csak suttognak, sőt, van, hogy már egy pillantás is elég, mert a lelkük nagyon közel van egymáshoz.”

A bölcs tartott egy kis szünetet majd újból ránézett a tanítványaira és ezt mondta: “Ezért amikor vitáztok, ne hagyjátok, hogy lelketek eltávolodjon. Ne kiabáljatok, ne mondjatok meggondolatlan dolgokat, különben egyszer eljön a nap, mikor már akkora lesz a távolság köztetek, hogy lelketek soha többé nem talál vissza egymáshoz.”

Fontosnak tartod az üzenetet? Akkor oszd meg másokkal is!