Nagy Ervin lecsivavázta Rákay Philipet, aki válaszul elvinné őt egy körre az egyik…

Igazi adok-kapok bontakozott ki Nagy Ervin és Rákay Philip között a Facebookon.

Kezdődött azzal, hogy a színész írt egy nem éppen visszafogott üzenetet Rákaynak, ebből idézünk most:

“Olyan kis harcias vagy a Facebook biztonságos távolságában! Pedig pár nappal ezelőtt lett volna lehetőséged, hogy személyesen oszd meg velem a véleményedet, hiszen ott haladtál el mellettem a Haris közben” – címezte Ervin a soraot Philipnek, majd így folytatta:

Akkor érdekes módon tovább vonultál, mint Gőgös Gúnár Gedeon. Úgy viselkedtél, mint az egyszeri csivava, aki a gazdi kezében veszettül csahol, ám mihelyt a flaszter valóságára kerül, ijedtében maga alá piszkít.

Megértem, hogy kiállásunk a pedagógusokért és a diákokért csípi a szemedet.

Nyilván felfoghatatlan számodra a szolidaritás, abból a székből, ahol reggelente eldöntöd, hogy melyik arany színű merciddel – mert ugye kettő is van – indulj el naponta milliókért tanácsot adni” – írja Nagy Ervin.

A teljes bejegyzést egyébként megtekintheted a színész Facebook-oldalán.

Rákay Philip nem maradt sokáig adós a válasszal, többek között ezt írta Nagy Ervinnek:

“1. Bármekkora formátumú személyiségnek, megkerülhetetlen művésznek is gondolod magad, nem, nem vettelek észre a Haris közben. Mea maxima culpa!

2. Jó lenne feloldani a benned szunnyadó kognitív disszonanciát: most akkor „Gőgös Gúnár Gedeonként” vonultam, vagy „maga alá piszkító csivavaként”? Nem ugyanaz.

3. Ha kérhetem, ne dumálj nekem szolidaritásról, mert nem ismersz, így fogalmad sincs arról, milyen nemes ügyekért áldozok rendszeresen, hogy hány családot tartok el, és hány nehéz helyzetbe került embert támogatok évek óta – kezdi Rákay Philip.

Végül így zárja írását: Az „aranymercik” többszöri emlegetése valami elfojtott vágyálom be nem teljesülése nálad, netán a Tanácsköztársaság máig fel-felbuggyanó, komcsi hagyománya? Ha az előbbi, azon könnyen segíthetünk: viszlek egy kört valamelyikkel” – olvasható a posztban, melyet megtalálsz Philip Facebook oldalán.

Szerinted kinek van igaza? Írd meg nekünk kommentben!