Óriási fordulat Will Smith botrányában: a színész meglépte, amit kevesen gondoltak volna

A Variety című szakmai magazin Will Smith közleménye alapján bejelentette, hogy a színész lemondott az amerikai filmakadémiai tagságáról.

Smith a gála másnapján bocsánatot kért Chris Rocktól, akit a 94. Oscar-díjátadó ceremónián megütött, és mindenkitől, akit szerinte ezzel megsérthetett.

Ennek ellenére a díjátadót megszervező akadémia elítélte Smith viselkedését, és bejelentette, hogy vizsgálatot indít az ügyben.

A díjátadón Will Smith kapta meg a legjobb színész Oscar-díját a Richard király című életrajzi filmben nyújtott alakításáért.

A színész azonban röviddel korábban azzal sokkolta a Dolby Színházban ülő több mint 3000 fős közönséget és a tévénézőket, hogy a műsor egyik szereplőjét, Chris Rockot felpofozta.

A humorista ugyanis Will Smith felesége, Jada Pinkett Smith rovására sütött el egy ízléstelen viccet, annak betegségével kapcsolatban.

Most egyébként egy olyan videó is előkerült, amin látszik, hogy reagált Jada a helyszínen férje pofonjára, ezt IDE KATTINTVA tudod megnézni.

Többek között az alábbi mondatokat tartalmazza Will Smith frissen kiadott közleménye:

„Visszaéltem az akadémia bizalmával, és megfosztottam más jelölteket és díjazottakat attól a lehetőségtől, hogy ünnepeljenek és ünnepeltessenek rendkívüli munkájukért.

Megszakad a szívem. Szeretném, ha visszakerülne a figyelem azokra, akik teljesítményükkel ezt kiérdemelték, és hogy az Akadémia visszatérhessen a munkához, amit a filmes kreativitás és művészet támogatása terén végez

Ezért lemondok akadémiai tagságomról, és elfogadom az elnöki tanács ítéletét az esettel kapcsolatban ” – olvasható a közleményben.

Ezután David Rubin akadémiai elnök közölte, hogy elfogadták Will Smith lemondását, és folytatják a fegyelmi eljárást

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: részben MTI, kiemelt kép: AFP)