Több tízmillió Ft-ba kerülhetett Kis Grófo apjának síremléke: íme a hatalmas gránitkripta

Kis Grófo édesapja, idősebb Kozák László Grófo 2020-ban hunyt el.

A temetési szertartás rendkívül impozáns volt, a család óriási pompával vett búcsút Kozák László Grófótól.

A zenészt fehér selyembe burkolt üvegkoporsóban, négylovas hintóval, vörös szőnyegen szállították az impozáns kriptához, fájdalmas út közel három órán át tartott.

A Blikk beszámolója szerint a hatalmas, 4×4 méteres kriptába, kedvenc ruháival, szerettei fotóival. A kripta lezárásakor annyi fehér galambot engedtek a magasba, ahány évet élt a zenész. Kettőt maga Kis Grófo is röptetett.

De nemcsak a temetés sikerült nagyszabásúra, hanem Nagy Grófo emlékhelye is: a monumentális gránit építményt már egy héttel a tragédia után elkezdte építtetni a család, és nem kis munka illetve pénz van benne.

A lap megkérdezett több temetkezési szakértőt is, és a véleményekből világosan látszik, hogy egy ilyen monumentális gránitkriptának az elkészítése bizony tízmilliókba kerül.

“Látszik, hogy hatamas munka van benne. Vagy sivakasi gold vagy brazil gold gránit az alap.

A gránitot köbméterben mérik, ennek az anyagára minimum 20-30 millió forint volt, és akkor még ott van a munkadíj is.

Általában a romák szoktak ilyen sírhelyeket emeltetni, a gránit pedig nagyon népszerű, hiszen akár száz évig is megőrzi a csillogását, időjárásálló, már az ókori Egyiptomban is előszeretettel használták.

Az oszlopok tetején lévő feltehetően bronz szobrokkal együtt több tízmillió forintba kerülhetett az emlékhely emelése, gyönyörű munka, büszkék lehetnek rá – árulta el a Blikknek egy szakértő.

A lap fotókat is közölt a királyi síremlékről, ezeket IDE KATTINTVA láthatod.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: Kis Grófo Instagram oldala)