Tóth Gabi lett az év énekesnője a közmédiánál: mutatjuk, kik kaptak díjat

Kiosztották a Petőfi zenei díjakat szombaton. Idén kilenc kategóriában ismerték el a hazai könnyűzene előadóművészeit és alkotásait.

Az Év női előadója: Tóth Gabi – Az énekesnő a februári Petőfi Zenei Díj – Az Életmű gálán az Omega híres slágerét, a Gyöngyhajú lányt adta elő, a Kossuth-díjas dalszövegíró, Adamis Anna életműdíja előtt tisztelegve.

A fellépés különlegességeként a zenekar néhai frontemberével, Kóbor Jánossal virtuális duettben állhatott színpadra.

Az Év férfi előadója: Csík János – A Kossuth-díjas zenész, a Csík zenekar alapító tagja, prímása, énekese öt évvel ezelőtt kezdte meg együttműködését a kecskeméti Mezzo zenekarral.

A népzenei- és jazz motívumokat ötvöző formáció, a Csík János és a Mezzo koncertjeivel itthon és a határon túl egyaránt sikeresen népszerűsítik a sajátos zenei fúziót

Az Év zenekara: Ismerős Arcok – A Máté Péter-díjas és Teleki Pál-érdeméremmel kitüntetett együttes jellegzetes, magával ragadó hangzást és egyedi gondolatokat kínál a közönségnek.

Dalaikban megjelenik a nemzet sorsa, a hazaszeretet, a családi egység, a kulturális értékek megóvásának fontossága.

Az Év dala: A Titán Éjféli járat című slágere – Az idén 20 éves erdélyi együttes a nemzeti dalválasztó győzteseként “Az Év Dala 2023”, valamint a Petőfi Zenei Díj “Év dala 2023” elismerés mellett pénzdíjjal is gazdagodott.

Tízmillió forintos pénzjutalmat is nyert zenei produkciója fejlesztésére.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: MTI, kiemelt kép: Tóth Gabi Instagram oldala)